325
O Mπόρις Τζόνσον αντιμέτωπος με τον Ομάρ Σάλεμ, που έχει το κοριτσάκι του στο νοσοκομείο | Yui Mok/PA Wire/Pool via REUTERS

Τα «άκουσε» και σε νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον: βρέθηκε αντιμέτωπος με πατέρα άρρωστου παιδιού

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 18:03
O Mπόρις Τζόνσον αντιμέτωπος με τον Ομάρ Σάλεμ, που έχει το κοριτσάκι του στο νοσοκομείο
|Yui Mok/PA Wire/Pool via REUTERS

Τα «άκουσε» και σε νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον: βρέθηκε αντιμέτωπος με πατέρα άρρωστου παιδιού

Protagon Team Protagon Team 18 Σεπτεμβρίου 2019, 18:03

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπόρις Τζόνσον «τα ακούει», κατά το κοινώς λεγόμενο, από έναν πολίτη της Βρετανίας. Τις προάλλες είχε βρεθεί αντιμέτωπος με έναν κάτοικο του Λιντς (εδώ) που ζήτησε από τον πρωθυπουργό της χώρας τον λόγο γιατί βρίσκεται στην πόλη αντί να είναι στις Βρυξέλλες να διαπραγματεύεται, όπως λέει, το Brexit. Αυτή τη φορά όμως η κατάσταση ξέφυγε από τα όρια μιας συνάντησης στον δρόμο – ο Τζόνσον άκουσε τις διαμαρτυρίες ενός δύσμοιρου πατέρα που βλέπει το κοριτσάκι του να μην λαμβάνει τη θεραπεία που του αρμόζει από το πάλαι ποτέ κραταιό Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, το φημισμένο NHS.

Με το Brexit να απέχει λίγες εβδομάδες, ο Τζόνσον συνεχίζει τις περιοδείες στο εσωτερικό σε μια εμφανή προσπάθεια να φιλοτεχνήσει ένα φιλολαϊκό προφίλ (έχοντας στο νου του και τις πρόωρες εκλογές). Την Τετάρτη επισκέφτηκε ένα νοσοκομείο στο Λονδίνο. Και εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πατέρα ενός άρρωστου παιδιού, ο οποίος κατήγγειλε ότι η φροντίδα που έλαβε το κοριτσάκι του του ήταν απαράδεκτη κι ότι το NHS έχει καταρρεύσει.

Ο Ομάρ Σάλεμ διαμαρτυρήθηκε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό που επισκεπτόταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Whipps Cross» στο ανατολικό Λονδίνο, για τη φροντίδα που λαμβάνει η 7χρονη κορούλα του στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στο τμήμα επειγόντων.

Ο Σάλεμ, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του στο Twitter ως ακτιβιστή του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, κατήγγειλε στον Μπόρις Τζόνσον τις συνεχείς καθυστερήσεις στην πτέρυγα όπου νοσηλεύεται το παιδί του.

«Είναι απλά απαράδεκτο» είπε ο πατέρας στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, ο οποίος τον άκουγε.

«Δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό σε αυτήν την πτέρυγα».

«To NHS έχει καταρρεύσει και εσείς τώρα έρχεστε εδώ για να συναντηθείτε με τους δημοσιογράφους» ανέφερε ο Σάλεμ στον Τζόνσον.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ομάρ Σάλεμ εξήρε τις πρώτες βοήθειες που έλαβε η κόρη του, ωστόσο κατήγγειλε ότι περίμενε να τη δει ένας γιατρός για ώρες, όταν το παιδί μεταφέρθηκε στην παιδιατρική πτέρυγα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...