229
|

Σύψας: Επικίνδυνοι όσο ο κορονοϊός οι αρνητές της μάσκας – Τον Νοέμβριο το νέο κύμα της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 11:41

Σύψας: Επικίνδυνοι όσο ο κορονοϊός οι αρνητές της μάσκας – Τον Νοέμβριο το νέο κύμα της πανδημίας

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 11:41

Η επιδημία της παραπληροφόρησης για τον κορονοϊό, τη χρήση μάσκας και των άλλων προστατευτικών μέτρων είναι το ίδιο επικίνδυνη με την πανδημία Covid-19, καθώς αποτελεί παράγοντα που την πυροδοτεί και επαυξάνει τις συνέπειές της, υπογράμμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

Εκτίμηση του καθηγητή ήταν ότι επίκειται ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων το αμέσως προσεχές διάστημα, προειδοποίησε ωστόσο για «δύσκολο χειμώνα», γιατί «θα έχουμε δύο παράλληλες επιδημίες» (γρίπη και κορονοϊό). «Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο», είπε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα έχουμε επανάκαμψη της επιδημίας και αύξηση των κρουσμάτων, σε συνδυασμό και με τη γρίπη.

Συνέστησε, εξάλλου, να μην υπάρχουν υψηλές προσδοκίες βραχυπρόθεσμα από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς, όπως υπογράμμισε, όταν έρθουν οι πρώτες δόσεις, θα πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού κάτι που είναι αδύνατον.

«Το εμβόλιο δεν θα λύσει το πρόβλημα. Γι’ αυτό και μέχρι την άνοιξη του ’21 θα πρέπει να ζούμε με τον ιό και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του καθηγητή.

Οσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Σύψας τόνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα παιδιά πρέπει να πάνε σχολείο. «Δεν θα κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι και τα σχολεία κλειστά για να προστατεύσουμε τους ενήλικες», παρατήρησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...