184
Ολα δείχνουν επιστροφή στο click away για τα καταστήματα | ΙΝΤΙΜΕnews

Σύψας: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00, click in shop, ξεκινά μόνο η Γ’ Λυκείου

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 08:13
Ολα δείχνουν επιστροφή στο click away για τα καταστήματα
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σύψας: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00, click in shop, ξεκινά μόνο η Γ’ Λυκείου

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2021, 08:13

«Η Αττική μπαίνει στο κόκκινο» και μία από τις σκέψεις που εξετάζονται στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, με τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, να επανέρχονται στη μέθοδο του click away.

Σε δηλώσεις του στο Open, o καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, σημείωσε ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει εξολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές.

Οπως είπε, στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε ότι οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ο καθηγητής ανέφερε ότι προκρίνεται το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου, παρόλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οσον αφορά τις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας τόνισε ότι υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής, που δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...