269
Ο Τζέρεμι Χαντ έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, τη Δευτέρα | REUTERS/Henry Nicholls

Συνεχίζεται το αλαλούμ στη Βρετανία: Ο νέος υπ. Οικονομικών απέσυρε τα μέτρα του προηγούμενου

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2022, 15:26
Ο Τζέρεμι Χαντ έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ, τη Δευτέρα
|REUTERS/Henry Nicholls

Συνεχίζεται το αλαλούμ στη Βρετανία: Ο νέος υπ. Οικονομικών απέσυρε τα μέτρα του προηγούμενου

Protagon Team Protagon Team 17 Οκτωβρίου 2022, 15:26

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας ανακοίνωσε την ανατροπή «σχεδόν όλων των οικονομικών μέτρων» που είχαν ανακοινωθεί πριν από τρεις εβδομάδες από τον προκάτοχό του, Κουάσι Κουαρτένγκ, και είχαν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις αγορές, καθώς και επίπληξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι το πλαφόν στους λογαριασμούς ενέργειας όλων των νοικοκυριών θα ισχύσει μέχρι τον Απρίλιο και όχι για δύο χρόνια, όπως ήταν η αρχική πρόταση.

Θα ακολουθήσουν και «άλλες δύσκολες αποφάσεις» σχετικά με τις κυβερνητικές δαπάνες, όπως οι φόροι, δήλωσε ο Χαντ.

Το αλαλούμ που ακολούθησε την ανακοίνωση των προηγούμενων μέτρων κατέληξε στην αποπομπή του Κουαρτένγκ και σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ανταρσία των Τόρις εναντίον της Λιζ Τρας, η οποία έχει συμπληρώσει μόλις 41 ημέρες στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Αργότερα, η βρετανή πρωθυπουργός, δήλωσε ότι η κυβέρνηση χαράσσει νέα πορεία για οικονομική ανάπτυξη και τονίζει την ανάγκη για σταθερότητα.

«Ο βρετανός λαός δικαίως επιθυμεί σταθερότητα και αυτός είναι ο λόγος που αντιμετωπίζουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας σε επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες», έγραψε η Τρας στο Twitter.

«Αναλάβαμε δράση για να χαράξουμε μια νέα πορεία ανάπτυξης που υποστηρίζει και προσφέρει στους ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε.

Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι η Τρας έχει επικεντρωθεί στην δημιουργία οικονομικής σταθερότητας.

Η κυβέρνηση, στην επιδίωξή της για ανάπτυξη, «το παρατράβηξε και κινήθηκε με υπερβολική σπουδή», είπε ο εκπρόσωπος.

«Παραδεχόμαστε ότι η οικονομική σταθερότητα είναι σημαντική, κυρίως όταν βλέπουμε ορισμένες από τις παγκόσμιες αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε σήμερα και για τον λόγο αυτόν προχωρήσαμε σε αυτές τις αλλαγές», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...