984
Αστυνομικοί στου Ρέντη το βράδυ των επεισοδίων | ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/Intime

Επίθεση σε αστυνομικό: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2023, 11:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/12/2023, 19:50
Αστυνομικοί στου Ρέντη το βράδυ των επεισοδίων
|ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/Intime

Επίθεση σε αστυνομικό: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2023, 11:48
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 10/12/2023, 19:50

Βαρύτατες κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, απαγγέλθηκαν σε βάρος του 18χονου δράστη για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, από την Εισαγγελία Πειραιά ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής κακουργήματα και πλημμελήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Εκρηξη, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες.

Νωρίτερα, η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακοινώσει τη σύλληψη του 18χρονου, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του.

Ο χούλιγκαν συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων το βράδυ της Πέμπτης, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη.

Ο δράστης σε παλιά φωτογραφία – Intime/POOL

Ο συλληφθείς ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες από τα επεισόδια.

Τι είπε στην εξέτασή του

«Είχαμε την πληροφορία ότι θα κάνουμε επίθεση στους αστυνομικούς», φέρεται να είπε ο 18χρονος κατά την ομολογία του.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο δράστης είπε ότι κάποια στιγμή, οι νεαροί βγήκαν έξω από το γήπεδο και προμηθεύτηκαν από «άλλα άτομα» τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς. Στον ίδιο έδωσαν την ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.

Οταν την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισε και την είδε να χτυπάει στο έδαφος και μετά είδε τον αστυνομικό να γονατίζει, όπως είπε.

Στη συνέχεια, ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα.

Οι πληροφορίες για τον 18χρονο φαίνεται πως προήλθαν από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο και τον είχαν ακούσει μετά τα επεισόδια να αναφέρεται στις πράξεις του, σύμφωνα με το protothema.gr.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, πήγαν στο σπίτι του 18χρονου και διενήργησαν σχετική έρευνα., όπου φέρεται να βρήκαν τα ρούχα που φορούσε ο νεαρός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Πώς έφτασαν στη σύλληψή του

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα.

Ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταραξίες γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρικές καταθέσεις που κατονομάζουν τον 18χρονο ως τον δράστη της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας είχε βίντεο από την στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά ο οπαδός που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν.

Το βράδυ του Σαββάτου, κατέθεσαν οι δύο νεαροί που συμμετείχαν στα επεισόδια και τον κατονόμασαν. Ο 18χρονος ομολόγησε και έδωσε σημαντικά στοιχεία στις αρχές.

Τι είπε ο πατέρας του

Ο πατέρας του σε κατάσταση σοκ απο την ομολογία του γιου του μίλησε στο protothema.gr:

«Τον έπιασαν χθες το βράδυ στο σπίτι της κοπέλας του. Ηταν σε αυτούς που είχαν πιάσει την Πέμπτη αλλά τον άφησαν την Παρασκευή το βράδυ. Εγώ το έμαθα από την κοπέλα του που με πήρε και μου είπε να πάω στην ΓΑΔΑ για να του φέρω φαγητό. Ήρθαν και κάτι αστυνομικοί από εδώ, από το σπίτι, και μου είπαν ότι έχουν πιάσει και άλλα 15-20 άτομα. Τίποτα άλλο δεν ξέρω. Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση», είπε ο πατέρας του .

«Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», συνέχισε ο ίδιος.

Συγχαρητήρια Οικονόμου

Συγχαρητήρια έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στην ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη.

Όπως υπογράμμισε σε δήλωσή του ο κ. Οικονόμου, «η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», καθώς, όπως σημειώνει, ο δράστης ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Οικονόμου:

«Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκαν, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο».

Μάχη για την ζωή δίνει ο αστυνομικός

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ο 31χρονος, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ γυναικών Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στου Ρέντη, νοσηλεύεται σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Το τραύμα του είναι αρκετά βαθύ, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...