806
Περιχαρής για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ο Φατιχ Τερίμ στις δηλώσεις του εξερχόμενος από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» | INTIMEnews

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Τερίμ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 16:51
Περιχαρής για το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του ο Φατιχ Τερίμ στις δηλώσεις του εξερχόμενος από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»
|INTIMEnews

Συγχαρητήρια Ερντογάν σε Τερίμ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2023, 16:51

Η είδηση της συμφωνίας του Γιάννη Αλαφούζου με τον διάσημο τούρκο προπονητή Φατίχ Τερίμ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού έπεσε σαν βόμβα την Τρίτη. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτέλεσε με συνοπτικές διαδικασίες παρελθόν από τον πάγκο του Τριφυλλιού, για να ακολουθήσει και η επίσημη ανακοίνωση (*δείτε τη στο τέλος) της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τον διάδοχό του: τον 70χρονο πολυνίκη τούρκο μάνατζερ Φατίχ Τερίμ που μεταξύ άλλων στην τροπαιοθήκη του μετρά οκτώ πρωταθλήματα Τουρκίας και ένα Κύπελλο UEFA.

Ο Φατίχ Τερίμ νεός προπονητής του Παναθηναϊκού

Αμέσως μετά την άφιξή του στα VIP του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ιδιωτική πτήση από την Κωνσταντινούπολη (φωτογραφίες κάτω), ο Φατίχ Τερίμ έκανε την πρώτη του «στάση» στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ στα Βριλήσσια.

Εκεί τον ξενάγησε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος ήταν δίπλα του απ’ την πρώτη στιγμή, ενώ του παρουσίασε στην αίθουσα συσκέψεων και μία μακέτα του νέου γηπέδου στον Βοτανικό με τον τούρκο τεχνικό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το project.

Ακολούθως, παρουσία και της δικηγόρου του, διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες  του συμβολαίου του με την «πράσινη» ΠΑΕ. το οποίο όπως έγινε γνωστό, θα έχει διάρκεια 1,5 έτους με τις ετήσιες αποδοχές του να αγγίζουν το 1 εκατ ευρώ συν υψηλά μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου ή της παρουσίας του Τριφυλλιού σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Τερίμ μετέβη στη συνέχεια στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, προκειμένου να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις και να πραγματοποιήσει το απόγευμα την πρώτη προπόνησή του με τους παίκτες της ομάδας.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Sabah, λίγο μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο τούρκος προπονητής μίλησε για τους στόχους στον νέο σταθμό της πολυετούς καριέρας του, κάνοντας όμως και μία αποκάλυψη για το συγχαρητήριο τηλεφώνημα που έλαβε, με το που πάτησε ελληνικό έδαφος, από τον ίδιο τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Απο όσο γνωρίζω, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατακτήσει πρωτάθλημα εδώ και χρόνια. Όπου πηγαίνω, πηγαίνω για να κερδίσω και δεν βάζω απλά τις υπογραφές μου στο χαρτί… Τα κάνω όλα με την καρδιά μου», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του στη Sabah και συνέχισε λέγοντας για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας:

«Υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ τεσσάρων ομάδων, οι αντίπαλοί μας είναι και καταρτισμένοι και δυνατοί, τους σέβομαι. Ως Παναθηναϊκός θέλουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε την επιτυχία στην Ευρώπη, οπότε οι στόχοι είναι ξεκάθαροι. Είχαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο για το θέμα αυτό.

»Φυσικά και παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα. Γνωρίζω τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Γνωρίζω όλες τις ομάδες, αλλά δεν έχω τον πλήρη έλεγχο, οπότε θέλω να συναντήσω την ομάδα το συντομότερο δυνατό, να δω τις αδυναμίες μας και να δουλέψω πάνω σε αυτές».

Και για το τέλος ο Φατίχ Τερίμ άφησε την είδηση για το τηλεφώνημα Ερντογάν:

«Μόλις έφτασα», είπε, «δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Ερντογάν και με συνεχάρη για αυτή την κίνηση».

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση για την πρόσληψη του τούρκου τεχνικού από τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Φατίχ Τερίμ.

Ο Τούρκος προπονητής γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 1953 στα Άδανα. Άρχισε την ποδοσφαιρική καριέρα του στη Ντεμίρσπορ και συνέχισε στη Γαλατασαράι, ενώ αγωνίστηκε και στην εθνική Τουρκίας.

Ως προπονητής έκανε σπουδαία διαδρομή, όντας μακράν του δεύτερου, ο κορυφαίος προπονητής της Τουρκίας, έχοντας κατακτήσει με τη Γαλατασαράι οκτώ πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο UEFA. Επίσης οδήγησε την Εθνική Τουρκίας στα ημιτελικά του Euro.

Πρώτη του ομάδα ως προπονητής ήταν η Ανκαραγκουτσού το 1987, ενώ ακολούθησε η Γκιοζτεπέ. Το 1990 ανέλαβε την εθνική K21 της Τουρκίας και τρία χρόνια αργότερα έγινε πρώτος προπονητής της εθνικής Ανδρών.

Ακολούθησε η Γαλατασαράι, όπου απ’ το 1996 ως το 2000 κατέκτησε σερί τέσσερα πρωταθλήματα και βέβαια κορυφαία επιτυχία του Τερίμ αποτέλεσε το Κύπελλο UEFA το 2000 (4-1 την Άρσεναλ στα πέναλτι)! Αμέσως μετά ήρθε η απόλυτη αναγνώριση του έργου του με την πρόσληψη στη Φιορεντίνα. Στην ομάδα της Serie A έμεινε έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2001. Το καλοκαίρι του 2001 η εκ των κορυφαίων ιταλικών ομάδων, Μίλαν υπέγραψε συμβόλαιο με τον Τερίμ.

Το 2002 επέστρεψε στη Γαλατασαράι, όπου παρέμεινε μέχρι το 2004 εν μέσω πολλών οικονομικών και διοικητικών δυσκολιών. Το 2005 επέστρεψε στην εθνική Τουρκίας και κατάφερε να φτάσει έως τα ημιτελικά του Euro 2008. Παραιτήθηκε το 2009, έμεινε ενάμισι χρόνο εκτός και το 2011 η Γαλατασαράι τον κάλεσε για να βρει το δρόμο των επιτυχιών. Όντως ο Τερίμ επανέφερε την «Τσιμ Μπομ» στους τίτλους, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα. Τον Σεπτέμβριο του 2013 αποχώρησε από τη Γαλατασαράι και γύρισε για την τρίτη του θητεία στην εθνική Τουρκίας. Έμεινε τέσσερα χρόνια και τελικά ακολούθησε τη γνώριμη διαδρομή, πίσω στη βάση του, τη Γαλατασαράι. Ανέλαβε για τέταρτη φορά τον Δεκέμβριο του 2017, πανηγύρισε άλλα δύο πρωταθλήματα και ολοκλήρωσε τη διαδρομή του εκεί τον Ιανουάριο του 2022.

Καλωσορίζουμε τον Φατίχ Τερίμ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...