171
O υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας | Intime

Στους 20 οι νεκροί, στα 743 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 18:08
O υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας
|Intime

Στους 20 οι νεκροί, στα 743 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 18:08

Συνολικά 134 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 45 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και σε σοβαρή κατάσταση. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι με υποκείμενο νόσημα, όπως είπε ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Από αυτούς που νοσηλεύονται στην Ελλάδα, το 60% είναι άνδρες. «Η διασωλήνωση αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης γι’ αυτό και είναι σημαντική», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Γι’ αυτό άλλωστε και είναι σημαντικές οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και οι Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, όπου γίνεται διασωλήνωση των σοβαρών περιστατικών.

Στους 20 οι νεκροί

Η είδηση το μεσημέρι της Τρίτης ότι άλλοι δύο συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη στην Εντατική και μία γυναίκα στο σπίτι της, αύξησε τον αριθμητικό απολογισμό των θυμάτων αυτής της τρομακτικής επιδημίας: πλέον η Ελλάδα μετρά 20 νεκρούς από τον Covid-19.

Τα τελευταία θύματα της νόσου είναι ένας 64χρονος άνδρας που κατέληξε το πρωί στο «Σωτηρία» και μία 86χρονη (στο ίδιο νοσοκομείο) η οποία υπέφερε από υποκείμενα νοσήματα.

Τέλος, μία 40χρονη γυναίκα με χρόνιο νόσημα, κατέληξε την Τρίτη στο σπίτι της, στην Καστοριά. Μετά θάνατον διαπιστώθηκε ότι είχε τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...