338
Στιγμιότυπο από την είσοδο στα επείγοντα νοσοκομείου στην Ισπανία | REUTERS/Susana Vera

Θλιβερό ρεκόρ νεκρών στην Ισπανία: 514 σε ένα 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 13:34
Στιγμιότυπο από την είσοδο στα επείγοντα νοσοκομείου στην Ισπανία
|REUTERS/Susana Vera

Θλιβερό ρεκόρ νεκρών στην Ισπανία: 514 σε ένα 24ωρο

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 13:34

Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε η Ισπανία, την Τρίτη: Το τελευταίο 24ωρο, οι νεκροί έφτασαν τους 514,  ανεβάζοντας σε 2.696 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Εξάλλου τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν την Τρίτη τα 39.673, από 33.089 που ήταν την προηγούμενη ημέρα, αύξηση κατά 6.584 κρούσματα.

Τη Δευτέρα, ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί από τους οποίους είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Στον τομέα της υγείας το 14% των κρουσμάτων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Φερνάντο Σιμόν επικεφαλής του κέντρου συντονισμού υγειονομικών έκτακτων καταστάσεων, σχεδόν το 14% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ισπανία αφορά εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αύξηση δύο μονάδων σε σχέση με τη Δευτέρα.

Περίπου 5.400 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, εξήγησε ο ίδιος.

Ο απολογισμός αυτός δίνεται στη δημοσιότητα την ώρα που η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ σκοπεύει να ζητήσει από το κοινοβούλιο την παράταση ως τις 11 Απριλίου των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή στις 14 Μαρτίου.

Βάσει αυτών οι Ισπανοί μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μεμονωμένα και διατηρώντας μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης, να πάνε στην εργασία τους ή να κάνουν βόλτα τα κατοικίδιά τους.

Οι αρχές αποφεύγουν μέχρι στιγμής να λάβουν πιο δραστικά μέτρα και ελπίζουν να φτάσουν στο απόγειο της επιδημίας τις επόμενες ημέρες.

Στη Μαδρίτη τα περισσότερα κρούσματα

Η περιοχή της Μαδρίτης έχει πληγεί περισσότερο με 1.535 νεκρούς και 12.352 κρούσματα.

Εξαιτίας του κορεσμού στα γραφεία τελετών, η Μαδρίτη αποφάσισε να μετατρέψει σε νεκροτομείο ένα μεγάλο παγοδρόμιο που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της πόλης.

Εξάλλου, μεγάλα εκθεσιακά κέντρα στη Μαδρίτη μετατράπηκαν σε νοσοκομεία εκστρατείας με 1.500 κλίνες που στόχος είναι να φτάσουν τις 5.500.

Σε όλη την Ισπανία, ο αριθμός των ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας ανέρχεται σε 2.636, ενώ 3.794 έχουν θεραπευθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...