292
| INTIMEnews

Στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν απουσία συναίνεσης και «κατεβάζουν» καμπάνια εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 09:31
|INTIMEnews

Στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν απουσία συναίνεσης και «κατεβάζουν» καμπάνια εμβολιασμού

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 09:31

Η προαναγγελθείσα εδώ και καιρό εμβολιαστική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τελικά, με ελατήριο –όπως λένε στην Κουμουνδούρου– την έλλειψη συναίνεσης που επιδεικνύει η κυβέρνηση με τα απανωτά «όχι» για την επιτροπή επιστημόνων «κοινής αποδοχής» που έχει προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση κάθε άνοιξη “νικάει” τον κορονοϊό και κάθε φθινόπωρο “νικιέται” από την πιο δυναμική επανεμφάνισή του», σχολίαζαν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη φθινοπωρινή «έκρηξη» κρουσμάτων και θανάτων από Covid-19.

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης, ώστε να καμφθούν οι φόβοι ενός σημαντικού τμήματος πληθυσμού «που δεν είναι “ψεκασμένοι”, αλλά έχουν λόγους να φοβούνται το εμβόλιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, σε μία κατά άλλα αινιγματική και ανοικτή σε ποικίλες ερμηνείες διατύπωση.

Γι’ αυτό και όπως υποστηρίζουν, η καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού –που είχε υποσχεθεί και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ– έπρεπε να είχε ήδη «τρέξει» από τις αρχές της άνοιξης, «είτε με στοχευμένα σποτ είτε με θεματικές εκπομπές, όπου επιστήμονες θα απαντούν σε συγκεντρωμένα ερωτήματα, είτε με κινητές μονάδες γιατρών».

Αντιθέτως, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «το γενικό σποτ “εμβολιαζόμαστε και παίρνουμε τις ζωές μας πίσω” που επελέγη, δεν έδωσε απαντήσεις, δεν διέλυσε φόβους και δεν αύξησε τον αριθμό των εμβολιασμένων που παραμένει κολλημένο κοντά στο 60%».

Και συνεχίζοντας τις βολές κατά της αξιοπιστίας των επιστημόνων-μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προσθέτουν:

«Καλώς ή κακώς, μέλη της υπάρχουσας επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχουν χρεωθεί αντιφάσεις και αχρείαστες παρεμβάσεις που έκαναν καχύποπτους πολλούς πολίτες και έδωσαν άλλοθι στους αντιεμβολιαστές».

Αρα, καταλήγουν, «εδώ που φτάσαμε, χρειάζεται ανάκτηση εμπιστοσύνης για να αποδώσει η προσπάθεια όλων: ειδικών, κυβέρνησης, αντιπολίτευσης».

Οσον αφορά, τέλος, το ενδεχόμενο ενός τρίτου lockdown, στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι «το άνοιξε-κλείσε της οικονομίας είναι καταστροφή», χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί τίποτα αν τα στοιχεία χειροτερέψουν, τα νοσοκομεία καταρρεύσουν και οι θάνατοι αυξάνονται καθημερινά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...