277
Ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης 28/11 | SOOC

Στο Μπάκιγχαμ ο Μητσοτάκης την Τρίτη – θα δει βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2019, 11:53
Ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης 28/11
|SOOC

Στο Μπάκιγχαμ ο Μητσοτάκης την Τρίτη – θα δει βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2019, 11:53

Στο Λονδίνο μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ (3-4 Δεκεμβρίου) κατά την οποία θα εορταστεί η επέτειος των 70 ετών από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Η επιλογή του Λονδίνου για τη Σύνοδο Κορυφής «ήταν κάτι το φυσικό»,  εξήγησε ο  γενικός γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ, υπενθυμίζοντας ότι η Βρετανία ήταν ένα από τα 12 ιδρυτικά μέλη του ΝΑΤΟ, το 1949, εκεί βρισκόταν η πρώτη έδρα του οργανισμού, ενώ και ο πρώτος γενικός γραμματέας ήταν Βρετανός.

Το βράδυ της Τρίτης, 3 Δεκεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα δώσει το παρών στο δείπνο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ προς τιμήν των ηγετών του NATO, μαζί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τους άλλους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των μελών της Συμμαχίας

Εκτός από τον  πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και την σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, από πλευράς της βασιλικής οικογένειας στο δείπνο θα παρακαθίσουν επίσης η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, ο κόμης του Ουέσεξ, ο δούκας και η δούκισσα του Γκλότσστερ και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

Αντίθετα, απών θα είναι ο πρίγκιπας Αντριου, ο οποίος παραιτήθηκε των καθηκόντων του (σ.σ. ουσιαστικά αποπέμφθηκε από το Παλάτι) μετά το σάλο από τη συνέντευξη – απολογία του για τις σχέσεις του με τον αυτόχειρα παιδεραστή δισεκατομμυριούχο Επστάιν (περισσότερα εδώ).

Ο αποκλεισμός του πρίγκιπα Αντριου από το δείπνο της Τρίτης έχει και άλλες προεκτάσεις όμως, δεδομένου πως ήταν αυτός που είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία το περασμένο Ιούνιο (εδώ).

Από το δείπνο της Ελισάβετ στους ηγέτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, θα απουσιάσουν επίσης ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ καθώς έχουν πάρει άδεια από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...