199
Φωτιά έβαλαν διαμαρτυρόμενοι αιτούντες άσυλο σε κάδους έξω από το κέντρο της Μόριας | Twitter

Στις φλόγες ξανά το κέντρο προσφύγων στη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2017, 16:15
Φωτιά έβαλαν διαμαρτυρόμενοι αιτούντες άσυλο σε κάδους έξω από το κέντρο της Μόριας
|Twitter

Στις φλόγες ξανά το κέντρο προσφύγων στη Μόρια

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2017, 16:15

Μία ακόμη επικίνδυνη «έκρηξη» απόγνωσης σημειώθηκε στη Μόρια της Λέσβου, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, όπου κρατούνται αιτούντες άσυλο, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συγκρούσεις ανάμεσα σε πρόσφυγες και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μεσημέρι της Τρίτης, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον εγκλωβισμό τους στο κέντρο, κάποιοι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά μέσα και έξω από το hotspot και δεν άφηναν να πλησιάσει κανείς, ούτε τα αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έσπευσαν στο σημείο για να κατασβέσουν τις εστίες της φωτιάς. Στην επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούσαν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ.

Οπως ανέφεραν άλλες πηγές, οι μετανάστες είχαν κλείσει τον δρόμο με κάδους απορριμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε πολλά ΙΧ αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής με την Αστυνομία, πέταξαν πέτρες και ξύλα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων. Οι αιτούντες άσυλο διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία παροχής ασύλου και τις συνθήκες διαβίωσης. Μάλιστα, κάποιοι βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου του 2016. Πολλοί διαμαρτύρονταν για τη μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία, των οποίων απορρίφθηκαν οι αιτήσεις από την αρμόδια επιτροπή.

Αντίστοιχη εξέγερση σημειώθηκε στο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας στις 10 Ιουλίου, με αποτέλεσμα να καούν, τελικά, δύο μεγάλες σκηνές και δύο κοντέινερ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...