746
Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη | INTIMEnews

Σπυράκη: Ο Τσίπρας υιοθετεί τη λάσπη – Τι είπε για Βαξεβάνη

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 15:39
Η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη
|INTIMEnews

Σπυράκη: Ο Τσίπρας υιοθετεί τη λάσπη – Τι είπε για Βαξεβάνη

Protagon Team Protagon Team 3 Σεπτεμβρίου 2018, 15:39

Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να κρατά ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης το θέμα των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Documento» σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και του άμεσου περιβάλλοντός του.

Μετά την οργισμένη ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου της Πειραιώς για το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με τον ανιψιό και στενό συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ, Γρηγόρη Δημητριάδη, η εκπρόσωπος Μαρία Σπυράκη ξεκαθάρισε σε σειρά συνεντεύξεων που έδωσε τη Δευτέρα, ότι «η επιχείρηση λάσπης, η οποία εκτυλίσσεται εναντίον στελεχών της ΝΔ και  ανθρώπων πολύ κοντά στον πρόεδρο της παράταξης», δεν θα μείνει αναπάντητη.

Υποστήριξε μάλιστα ότι επιχείρηση αυτή είναι απόλυτα συνδεδεμένη πολιτικά με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και το Γραφείο του.

Στην ανακοίνωση της ΝΔ γινόταν λόγος για χυδαία ψέμματα στο πρωτοσέλιδο της «Documento»  που εμφάνιζε τον ανιψιό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάτη του, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, ως συνεργό του Αρη Φλώρου της Energa και άμεσα εμπλεκόμενο στο μεγάλο σκάνδαλο.

«Το απροκάλυπτα συκοφαντικό αυτό δημοσίευμα σκοπίμως αποκρύπτει το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του κ. Φλώρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην προφυλάκισή του. Αποσιωπάται σκόπιμα επίσης ότι ο Φλώρος διώχθηκε και φυλακίστηκε επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και απελευθερώθηκε, προσφάτως, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λόγω των εγκληματικών νόμων που ψήφισαν οι υπουργοί των κ. Τσίπρα και Καμμένου. 

»Αυτό δεν ονομάζεται δημοσιογραφία, ούτε καν απόπειρα χειραγώγησης των πολιτών. Είναι μια ωμή πολιτική αλητεία από το όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης με δράστες τη συμμορία Βαξεβάνη και ηθικούς αυτουργούς τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αλλά και προσωπικά τον ίδιο», υπογραμμιζόταν μεταξύ άλλων.

«Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα αυτό παραλείπει επί τούτου το γεγονός ότι ο κ. Δημητριάδης, ο οποίος έχει και συγγενική σχέση με τον πρόεδρο της ΝΔ, εκτός από το ότι συνεργάστηκε με τον κ. Φλώρο ως δικηγόρος, όπως και άλλες δικηγορικές εταιρείες στην Ελλάδα, ήταν εκείνος ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά στην καταδίκη του κ. Φλώρου», επανέλαβε τη Δευτέρα η κυρία Σπυράκη.

«Ο κ. Δημητριάδης πήγε στο δικαστήριο και κατέθεσε εναντίον του κ. Φλώρου, γιατί ήταν εκείνος ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανακάλυψε ότι ο κ. Φλώρος χρησιμοποιούσε τις εταιρείες για παράνομες δραστηριότητες. Το έκανε, μίλησε και ο κ. Φλώρος καταδικάστηκε. Καταδικάστηκε επί ΝΔ, φυλακίστηκε επί ΝΔ και αποφυλακίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφυλακίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υπάρχουν ειδικές διατάξεις του νόμου. Όλο αυτό, λοιπόν, αποσιωπήθηκε, προφανώς, όχι επειδή δεν ήταν γνωστό, αλλά επειδή δεν άφησε ο δημοσιογράφος την αλήθεια να του χαλάσει αυτή την “ωραία” ιστορία. Και συνέχισε η κυβέρνηση να υιοθετεί ένα δημοσίευμα το οποίο ήταν και παντελώς ανυπόστατο και εντελώς εναντίον των γεγονότων», σχολίασε η εκπρόσωπος για το θέμα, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ».

Ερωτηθείσα αν στην Πειραιώς εξετάζουν να το ενδεχόμενο να προσφύγουν εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη, η Μαρία Σπυράκη αρκέστηκε να πει ότι η ΝΔ αναμένει να αποδοκιμαστεί ο Πρωθυπουργός στις κάλπες.

«Ένας από τους επιπλέον λόγους που θα αποδοκιμαστεί στις κάλπες είναι και γιατί υιοθετεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις. Υιοθετεί τη διαδικασία της παραγωγής λάσπης. Για να μπούμε, όμως, στο συνολικό κάδρο, επειδή η υπόθεση Φλώρου δεν είναι μόνο αφορμή παραγωγής λάσπης, όπως κάνει η συγκεκριμένη εφημερίδα, αλλά είναι μια ευρύτερη υπόθεση και αποκαλύπτει ευρύτερα ζητήματα, ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας απαντήσει πόσοι αποφυλακίστηκαν με βάση την ειδική διάταξη του νόμου Παρασκευόπουλου και πόσοι έλαβαν βεβαιώσεις, πιστοποιητικά αναπηρίας από το κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας με βάση ψυχικά νοσήματα, για να έχουμε μια εικόνα πώς εξελίχθηκε όλη αυτή η ειδική ευεργετική διάταξη για συγκεκριμένους ανθρώπους», παρατήρησε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος της ΝΔ.

Αμεση ήταν η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού που απηύθυνε προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέντα ερωτήματα για τον κ. Γρηγοριάδη και την υπόθεση Φλώρου:

«Επειδή η ΝΔ και ο πρόεδρός της από χθες δυσκολεύονται να απαντήσουν για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο, θα τον βοηθήσουμε με συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, την “Φλώρος – Δημητριάδης ΑΕ”, που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009;

2. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa;

3. Είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης;

4. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη;

5. Και τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...