729
Οι παίκτες της Εθνικής πόλο με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος και τη γαλανόλευκη. Μια ιστορική, εμβληματική επιτυχία | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο πόλο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2021, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/08/2021, 19:02
Οι παίκτες της Εθνικής πόλο με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος και τη γαλανόλευκη. Μια ιστορική, εμβληματική επιτυχία
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ασημένιο μετάλλιο για την Ελλάδα στο πόλο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2021, 11:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/08/2021, 19:02

Η Εθνική Ελλάδας άγγιξε το χρυσό. Αλλά η Σερβία ήταν εκείνη που το πανηγύρισε. Η ελληνική ομάδα φεύγει από το Τόκιο με το ασημένιο μετάλλιο στο πόλο, μια ιστορικών διαστάσεων επιτυχία, αλλά και με την γλυκόπικρη γεύση ότι βρέθηκε τόσο κοντά στον απόλυτο θρίαμβο.

Απέναντι στους Σέρβους, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου δεν φάνηκε να διαθέτει το όπλο που την οδήγησε μέχρι τον μεγάλο τελικό της Κυριακής: την αποτελεσματική άμυνα. Στο πρώτο οκτάλεπτο η Εθνική είχε ήδη δεχτεί έξι γκολ (έχανε 3-6), παθητικό όσο αυτό ολόκληρου του αγώνα της στον ημιτελικό με τους Ούγγρους και μεγαλύτερο από αυτό στον προημιτελικό με τους Μαυροβούνιους.

Ο Ζερδεβάς απογοητευμένος. Ανικητος γκολκίπερ σε ολόκληρο το τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων, βρέθηκε σε δύσκολη θέση στον τελικό (REUTERS/Gonzalo Fuentes)
Απίστευτα σκληρές μάχες κάτω από το νερό (REUTERS/Stefan Wermuth)
…Και πάνω από το νερό με… θύμα τον Δημήτρη Σκουμπάκη (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Οι Έλληνες όμως, πάλεψαν ακόμα και έτσι, σε ρυθμό που δεν είχαν συνηθίσει και ήταν καταφανώς εναντίον τους.

Εφτασαν το ματς στα ίσα (7-7) και έκλεισαν το ημίχρονο με 7-8 και την τρίτη περίοδο με 9-10, σε απόσταση ενός γκολ. Στην αρχή της τέταρτης περιόδου μάλιστα το σκορ ήταν στο 10-10, όμως οι Σέρβοι είχαν βρει το «κλειδί» της ελληνικής άμυνας. Ανέβασαν ταχύτητα, συνέχισαν να σκοράρουν με ευκολία και τελικά επικράτησαν με 10-13, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Οι Σέρβοι πανηγυρίζουν καθώς η νίκη «κλείδωσε» στην τέταρτη περίοδο (REUTERS/Marko Djurica)
Το τέλος Ο Ντέγιαν Σάβιτς αγκαλιάζει τον Θόδωρο Βλάχο (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

«Εκτός από το μετάλλιο που φορέσαν τα παιδιά στο στήθος τους, έχουμε δημιουργήσει μνήμες, έχουμε δημιουργήσει φίλους, παιδιά που αγάπησαν το πόλο», είπε μετά τον αγώνα ο κ. Βλάχος, ο οποίος αποδέχτηκε ότι τον τελικό «δεν τον διαχειριστήκαμε σωστά», αναφερόμενος στην άμυνα. Επεσήμανε ωστόσο πως η Σερβία είναι μια σπουδαία ομάδα που κατακτά για δεύτερη συνεχόμενη φορά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι παίκτες της Εθνικής συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πισίνας μετά τη λήξη. Ο Γιάννης Φουντούλης, ο αρχηγός, στο μέσον, τους μιλά για τη σημασία της επιτυχίας (REUTERS/Marko Djurica)

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της Εθνικής πόλο είπε:

«Δεν περίμενα οι συμπαίκτες μου να είναι τόσο απογοητευμένοι με το ασημένιο μετάλλιο. Αυτό δείχνει πόσο νικητές είναι. Τελειώνουμε με το αργυρό μετάλλιο που είναι κάτι σπουδαίο».

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία που στον μικρό τελικό επικράτησε της Ισπανίας 9-5.

Οι Ελληνες αργυροί Ολυμπιονίκες! (REUTERS/Gonzalo Fuentes)
Η οικογενειακή φωτογραφία μετά την απονομή (REUTERS/Gonzalo Fuentes)

Mε το ασημένιο στο πόλο, η Ελλάδα έφτασε τα τέσσερα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο: δύο χρυσά, με τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία και τον Μίλτο Τεντόγλου στον στίβο, ένα αργυρό στην υδατοσφαίριση και ένα χάλκινο, με τον Λευτέρη Πετρούνια στην ενόργανη γυμναστική.

Τους πολίστες και συνολικά την ελληνική αποστολή στο Τόκιο συνεχάρη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με ανάρτησή της στο Twitter.

Η δωρεά τού πριμ

Ο εφοπλιστής, εκδότης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι θα δώσει 200.000 ευρώ πριμ στους παίκτες της Εθνικής πόλο.

«Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλης Μαρινάκης θα πριμοδοτήσει με 200.000 ευρώ την Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών που σε αυτές τις σκοτεινές μέρες για τον τόπο μας προσέφερε χαμόγελο και υπερηφάνεια και ανέβασε το φρόνημα του λαού μας ψηλότερα με την τεράστια επιτυχία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η οικογένεια του Ολυμπιακού  και όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι είναι υπερήφανοι για τον άθλο της ελληνικής Υδατοσφαίρισης που χαρίζει στην Ελλάδα, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες κορυφές», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Η απάντηση ήρθε από τον Γιάννη Φουντούλη: Το μισό πριμ θα πάει στους πυρόπληκτους!

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Μαρινάκη μέσα από την καρδιά μας για την τόσο γενναιόδωρη κίνηση του και με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, θεωρούμε χρέος μας βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας, δωρίζοντας το μισό ποσό στους πυρόπληκτους. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Ελληνες για τη στήριξη που λάβαμε όλες αυτές τις ημέρες και ελπίζουμε να τους κάναμε υπερήφανους», είπε ο αρχηγός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...