365
Η γέφυρα του Μύρτου στην ανατολική Κρήτη κινδυνεύει από την κακοκαιρία | Facebook

Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία – Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 11:38
Η γέφυρα του Μύρτου στην ανατολική Κρήτη κινδυνεύει από την κακοκαιρία
|Facebook

Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη από την κακοκαιρία – Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2019, 11:38

Την ανατολική Κρήτη χτύπησε αυτή τη φορά η κακοκαιρία, όπου οι βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν μέσα στη νύχτα έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και ζημιές στο οδόστρωμα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Σητείας, στην περιοχή της Μεσαράς αλλά και στη Βιάννο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το ύψος της βροχής που έχει πέσει στην περιοχή έχει ήδη ξεπεράσει τα 150 χιλιοστά, ενώ πλημμύρισαν και τα δύο κεντρικά οδικά ρεύματα της Βιάννου, από τη μεριά του δημαρχείου αλλά και από την μεριά του Κέντρου Υγείας.

Ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης επισήμανε στο cretapost.gr ότι τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δυσχεραίνει ο μεγάλος όγκος του νερού που έπεσε τις προηγούμενες ώρες ακόμη και μέσα στη Βιάννο και η πυκνή ομίχλη που έχει σκεπάσει την ευρύτερη περιοχή εμποδίζοντας την ορατότητα.

Καταπτώσεις και κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου, με τα σημαντικότερα προβλήματα να εντοπίζονται στον δρόμο προς το Μύρτος.

Από την ισχυρή βροχόπτωση κινδυνεύει με κατάρρευση η ηλικίας 100 ετών γέφυρα του Μύρτου, όπως συνέβη πριν από λίγες εβδομάδες με μια εξίσου παλιά γέφυρα στα Χανιά.

Myrtos today!!! This beautiful monument is in great danger!Το Μυρτος σήμερα!! Ενα πανεμορφο μνημείο κινδυνεύει!!!

Geplaatst door Vaggelis Fragiadakis op Vrijdag 5 april 2019

Οροπέδιο Λασιθίου 2019

Geplaatst door Siganos J. Oropedio Lasithiou op Zaterdag 6 april 2019

Το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο αναμένεται πάντως να υποχωρήσει μέσα στην ημέρα, έχει προκαλέσει προβλήματα στην Αττική και στα πελάγη.

Στον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών, ενώ τα δρομολόγια των συμβατικών πλοίων γίνονται με απόφαση πλοιάρχου.

Κανονικά φεύγουν τα πλοία από Ραφήνα, ενώ αντίθετα, κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίο – Αντίρριο.Σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα τουριστικά πρακτορεία και τις εταιρίες.

Αργά τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι από το βράδυ της Παρασκευής είχαν μείνει χωρίς ρεύμα περιοχές στο Νέο Βουτζά και τη Σαρωνίδα. Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια της νύχτας και στην περιοχή του Ζωγράφου, το Μάτι αλλά και την Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΗΗΕ τα προβλήματα οφείλονται σε βλάβη του δικτύου Παλλήνης, Γέρακα, Ραφήνας και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός σε μεγάλο τμήμα στα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Μέσα στην ημέρα τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και την Κυριακή θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική το πρωί της Κυριακής ο καιρός θα είναι αίθριος με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...