227
Η δόνηση προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές | AAP Image/James Ross via REUTERS

Σοκ από τον ασυνήθιστο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στη Μελβούρνη

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 15:15
Η δόνηση προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές
|AAP Image/James Ross via REUTERS

Σοκ από τον ασυνήθιστο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στη Μελβούρνη

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2021, 15:15

Ισχυρή σεισμική δόνηση, 5,8 βαθμών σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS), ή 6 βαθμών σύμφωνα με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Γεωεπιστήμης, έπληξε το πρωί της Τετάρτης τη νοτιοανατολική Αυστραλία, στην περιφέρεια της Μελβούρνης.

Ο σεισμός προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές, όχι όμως και τραυματισμούς, ενώ έβγαλε πολλούς ανθρώπους πανικόβλητους στον δρόμο.

Η δόνηση συνέβη την ώρα της πρωινής εκπομπής του δικτύου ABC, προκαλώντας ανησυχία στους παρουσιαστές. «Γίνεται σεισμός ή καταρρέει το κτίριο;» ρωτά ένας από αυτούς.

Οι μεγάλοι σεισμοί είναι ασυνήθιστοι στην περιοχή όπου ζει σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας, που συνολικά φθάνει τα 25 εκατομμύρια. Το ABC ανέφερε ότι είναι ένας από τους πιο ισχυρούς σεισμούς των τελευταίων 2-3 αιώνων στην ανατολική Αυστραλία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην αγροτική πόλη Μάνσφιλντ, στην πολιτεία Βικτόρια, περίπου 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μελβούρνης. Η δόνηση είχε ιδιαίτερα μικρό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιόμετρα.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανέφεραν πως έλαβαν κλήσεις ακόμη και από το Ντάμπο, 700 χιλιόμετρα από το επίκεντρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αδελαΐδα, 900 χιλιόμετρα βορειοδυτικά.

 

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν φθορές σε κτίρια από τούβλα που έπεσαν στον δρόμο. Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί για λίγη ώρα σε τμήμα της Μελβούρνης.

Ο σεισμός σημειώθηκε ενώ προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις εναντίον του lockdown για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Μελβούρνη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...