188
|

Σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αλάσκα ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 10:53

Σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αλάσκα ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας

Protagon Team Protagon Team 29 Μαρτίου 2021, 10:53

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα. Αυτό ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επιχειρηματικός όμιλός του, ο PPF. Ο Πετρ Κέλνερ ήταν 56 ετών.

Ο όμιλος PPF ανακοίνωσε ότι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή, οι συνθήκες της οποίας ερευνώνται.

«Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι, σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας, ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, ο Πετρ Κέλνερ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε ο PPF σε δήλωση που εξέδωσε.

Ο Κέλνερ ήταν μια κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία στη μετακομμουνιστική εποχή της Τσεχίας, με τον πλούτο του να υπολογίζεται σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Μετά την πτώση του κομμουνισμού στην τότε Τσεχοσλοβακία, το 1991, ο Πετρ Κέλνερ ίδρυσε, σε ηλικία 26 ετών, τον PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους, για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικών εταιρειών.

Ο PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του δραστηριοποιούνται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...