257
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε συνάντηση με αφρικανούς ακτιβιστές για το κλίμα, πριν από λίγες ημέρες, στη Στοκχόλμη | TT News Agency/Pontus Lundahl via REUTERS

Σειρά ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστρια την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο BBC

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 13:08
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε συνάντηση με αφρικανούς ακτιβιστές για το κλίμα, πριν από λίγες ημέρες, στη Στοκχόλμη
|TT News Agency/Pontus Lundahl via REUTERS

Σειρά ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστρια την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο BBC

Protagon Team Protagon Team 11 Φεβρουαρίου 2020, 13:08

Νούμερο προτεραιότητας παίρνουν τα ξένα κανάλια για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα την Γκρέτα Τούνμπεργκ. Μετά το αμερικανικό Hulu, σειρά πήρε το BBC, που ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία σειρά ντοκιμαντέρ για την 17χρονη ακτιβίστρια, με τη δική της συμμετοχή και συγκατάθεση.

Συγκεκριμένα, το βρετανικό κανάλι θα ακολουθεί την Τούνμπεργκ στα ταξίδια της και τη διεθνή της εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή, αλλά και την προσωπική της πορεία προς την ενηλικίωση.

Οι κάμερες θα την ακολουθούν στις συναντήσεις της με επιστήμονες, πολιτικούς και επιχειρηματίες, στην προσπάθειά της να πείσει το διεθνές κατεστημένο ότι πρέπει να λάβει επειγόντως μέτρα που θα επαναφέρουν την ισορροπία στο παγκόσμιο κλίμα.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μάλλον το πιο σημαντικό θέμα της ζωής μας και έτσι ήρθε η ώρα για μία σειρά που θα διερευνά τα δεδομένα και την επιστήμη πίσω από αυτό το πολύπλοκο ζήτημα. Είναι μεγάλο προνόμιο που θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό μαζί με την Γκρέτα, να δούμε “από μέσα” πώς είναι να είσαι ένα παγκόσμιο είδωλο και ένας από τους πιο διάσημους ανθρώπους στον πλανήτη», είπε ο Ρομπ Λίντελ, παραγωγός της σειράς.

Σε πρόσφατο άρθρο της στον Guardian, η Τούνμπεργκ, μαζί με άλλους νεαρούς ακτιβιστές, παρότρυνε τους παγκόσμιους ηγέτες που συμμετείχαν στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός να εγκαταλείψουν τις επενδύσεις στα ορυκτά καύσιμα. Περιέγραψε την κλιματική κρίση ως ένα θέμα «εξαιρετικά πολύπλοκο και επείγον. Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου και παίρνεις αποφάσεις που ίσως δεν είναι τόσο ευχάριστες. Και ας είμαστε ξεκάθαροι: δεν υπάρχει τίποτα εύκολο, άνετο ή ευχάριστο γύρω από την κλιματική αλλαγή».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...