299
|

Σε δίκη δέκα διεφθαρμένοι της ΕΛ.ΑΣ. και δικηγόροι – Ολοι τους από τη δικογραφία της ΕΥΠ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 16:19

Σε δίκη δέκα διεφθαρμένοι της ΕΛ.ΑΣ. και δικηγόροι – Ολοι τους από τη δικογραφία της ΕΥΠ

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2021, 16:19

Σε δίκη ενώπιον του Εφετείου Πλημμελημάτων οδηγούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου δέκα πρώην αστυνομικοί, δικηγόροι κ.ά., οι οποίοι μνημονεύονται στην πολυσυζητημένη δικογραφία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για τη διείσδυση των κυκλωμάτων διαφθοράς στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τέσσερις από τους 27 εμπλεκόμενους έχουν εκτελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια

Σύμφωνα με τον συντάκτη του αστυνομικού ρεπορτάζ, Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλο, πρόκειται για την πρώτη ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης, για την οποία είχαν κληθεί να δώσουν αρχικά έγγραφες εξηγήσεις 27 άτομα. Ανάμεσά τους, πέρα από δικηγόρους και πρώην στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, λεσχών και διάφοροι ποινικοί.

Χαρακτηριστικό, επίσης, ότι τέσσερα από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην εν λόγω δικογραφία έχουν δολοφονηθεί την τελευταία τριετία.

Οι δέκα που παραπέμπονται σε δίκη, κατηγορούνται για δωροδοκία κρατικού υπαλλήλου (αρθρο 236 του Ποινικού Κώδικα) και οδηγούνται άμεσα ενώπιον του Εφετείου λόγω του κινδύνου παραγραφής του συγκεκριμένου αδικήματος, αφού η σχετική έρευνα φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί το 2016.

Οι ίδιοι αρνούνται τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «έωλες κι αναπόδεικτες κατηγορίες κι ημιτελή έρευνα των μυστικών υπηρεσιών, που εξαντλήθηκε σε αποσπασματικές υποκλοπές και παρακολουθήσεις».

Στο έγγραφο 70 σελίδων της ΕΥΠ που συντάχθηκε μετά τη διετή έρευνα, σημειωνόταν ότι «κύκλωμα αποτελούμενο από δικηγόρους πολίτες εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς της αστυνομίας διευκολύνει και παρέχει την απαραίτητη κάλυψη για την εκτέλεση παράνομων δραστηριοτήτων κι έχει έσοδα περίπου 1.000.000 ευρώ μηνιαίως . Εχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, παρέχοντας την απαραίτητη “κάλυψη” σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα, χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς, με τη βοήθεια αποστράτων αξιωματικών. Κατά την έρευνά μας στα προγράμματα κάλυψης συμμετέχουν περίπου 350 οίκοι ανοχής, 250 studio, 300 παράνομα καζίνο στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...