208
Τα αεροδρόμια της Αθήνας (επάνω) και της Θεσσαλονίκης πύλες εισόδου των πρώτων επισκεπτών μετά το ξέσπασμα της πανδημίας | Intime

Σε 29 χώρες ανοίγει η Ελλάδα τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 13:25
Τα αεροδρόμια της Αθήνας (επάνω) και της Θεσσαλονίκης πύλες εισόδου των πρώτων επισκεπτών μετά το ξέσπασμα της πανδημίας
|Intime

Σε 29 χώρες ανοίγει η Ελλάδα τα σύνορά της στις 15 Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2020, 13:25

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού η λίστα των χωρών από τις οποίες, από τις 15 Ιουνίου, θα δέχεται η Ελλάδα τουρίστες, με αεροπορικές πτήσεις όχι μόνο προς την Αθήνα αλλά και προς τη Θεσσαλονίκη.

Αυτό από μόνο του είναι μια αλλαγή, καθώς σύμφωνα με τα όσα ήταν ως τώρα γνωστά, οι πτήσεις θα άνοιγαν μόνο προς το «Ελ. Βενιζέλος» από 15 Ιουνίου και από 1ης Ιουλίου τα υπόλοιπα αεροδρόμια.  Τώρα, ως πύλη εισόδου αναβαθμίζεται και το «Μακεδονία».

Η λίστα με τις 29 χώρες, διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται η Γερμανία, που βέβαια μετρά χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό, αλλά και η Κίνα απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Δεν περιλαμβάνονται όμως άλλοι «μεγάλοι πελάτες» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ κλπ).

Στους επισκέπτες από τις 29 χώρες που ανακοινώθηκαν (εδώ) θα πραγματοποιείται «δειγματοληπτικός» έλεγχος στα αεροδρόμια.

Για όλες τις άλλες χώρες, εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

Ο κατάλογος ο οποίος θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Αναλυτικά η λίστα

Αλβανία

Αυστραλία

Αυστρία

Βόρεια Μακεδονία

Βουλγαρία

Γερμανία

Δανία

Ελβετία

Εσθονία

Ιαπωνία

Ισραήλ

Κίνα

Κροατία

Κύπρος

Λετονία

Λίβανος

Λιθουανία

Μάλτα

Μαυροβούνιο

Νέα Ζηλανδία

Νορβηγία

Νότια Κορέα

Ουγγαρία

Ρουμανία

Σερβία

Σλοβακία

Σλοβενία

Τσεχία

Φινλανδία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News