551
Πλήθος κόσμου παρακολουθεί μία από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ πάνω στον μαγευτικό Λόφο της Σάνης |

Sani Festival: από το «Αόρατο Τσίρκο» στη ρωσική μουσική

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί μία από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ πάνω στον μαγευτικό Λόφο της Σάνης
|

Sani Festival: από το «Αόρατο Τσίρκο» στη ρωσική μουσική

«Η ζωή είναι σαν το ποδήλατο. Και σαν το τσίρκο. Για να κρατήσεις την ισορροπία σου, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι», είχε πει ο Άλμπερτ Άινσταϊν. Αν διαταραχθεί αυτή η ισορροπία, μπορεί η ζωή να συνεχίζει, όμως το τσίρκο δεν μπορεί να συνεχίσει την δική του αέναη κίνηση.

Αυτή η ισορροπία του περίφημου «Αόρατου Τσίρκου», του Le Cirque Invisible της εγγονής του Τσάρλι Τσάπλιν, Βικτόρια Τσάπλιν και του εν… τσίρκω συντρόφου της Ζαν-Μπατίστ Τιερέ δυστυχώς διαταράχθηκε (προσωρινά) από ένα ατύχημα που είχε ο δεύτερος και αυτό τους αποτρέπει από την εμφάνισή τους, στις 26 και 27 Ιουλίου, στο Sani Festival 2019, στον λόφο της Σάνης, στη Χαλκιδική.

«Είναι τραγικό για μας να χρειάζεται να ακυρώσουμε τις παραστάσεις μας», λένε η Βικτόρια Τσάπλιν και ο Ζαν-Μπατίστ Τιερέ σε ένα μήνυμά τους, που κοινοποίησε το φεστιβάλ, που έχει ήδη καταγράψει θερμά χειροκροτήματα στο φετινό φιλόδοξο πρόγραμμά του, στο 27ο έτος της επιτυχημένης πορείας του. «Ο Ζαν-Μπατίστ υπέστη κάταγμα στον δεξί του ώμο, το χέρι και το αριστερό του πόδι. Όλα έγιναν μέσα σε μια νύχτα. Και του είναι αδύνατον να συνεχίσει, προσωρινά, τις παραστάσεις του με το Cirque Invisible. Στις δεκαετίες των περιοδειών μας, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ (σ.σ.: να ακυρώσουν παραστάσεις). Περιμέναμε πως και πως να παίξουμε σε αυτό το μοναδικό και υπέροχο τόπο. “Η ζωή μερικές φορές σε νικά”, όμως παρόλα αυτά εμείς ελπίζουμε ότι θα σας έρθουμε με το Cirque Invisible».

Οι φίλοι του Sani Festival δεν θα μείνουν όμως δυσαρεστημένοι, καθώς το Σάββατο 27 Ιουλίου στη θέση του Cirque Invisible θα απολαύσουν ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ρωσική μουσική, με το άλλοτε παιδί-θαύμα και νυν διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος πέρα από τις εμφανίσεις του στις μεγαλύτερες αίθουσες της υφηλίου, χρημάτισε καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων MOYSA και του διεθνούς Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών ΟΜΜΘ.

O διεθνούς φήμης πιανίστας και συνθέτης Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης

Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης θα συμπράξει, στο πρωτότυπο αφιέρωμα στη ρωσική μουσική, με τον βραβευμένο βιολοντσελίστα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Χρήστο Γρίμπα, που υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Ρηνανίας, της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων και της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά και ιδρυτικό μέλος του Transcription Ensemble, με το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα στην Tate Gallery του Λονδίνου και στο Μουσείο Reina Sofía της Μαδρίτης.

Ο βραβευμένος βιολοντσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Χρήστος Γρίμπας

Το Sani Festival 2019, στο ξενοδοχείο «Σάνη», ετοιμάζεται την Τρίτη 23 Ιουλίου να υποδεχτεί ένα μεγάλο τζαζ γεγονός, με τον δεξιοτέχνη σαξοφωνίστα Τσαρλς Λόιντ, τη Μαρία Φαραντούρη και το τρίο του Αμερικανού μουσικού, με προσκεκλημένους μουσικούς τους Τάκη Φαραζή και Σωκράτη Σινόπουλο. Σε μια συναυλία που είχε αναβληθεί λόγω της πρόσφατης καταστροφικής/φονικής καταιγίδας στην Χαλκιδική.

Ο σαξοφωνίστας Τσαρλς Λόιντ

Προηγουμένως, αυτό το Σάββατο 20 Ιουλίου θα λικνιστεί σε ρυθμούς Κούβας, στην ενότητα Classical Waves. Χάρη στον διεθνούς φήμης αμερικανό πιανίστα της τζαζ – μιας ιδιότυπης τζαζ – Χοακίμ Χόρσλεϊ, στην πρώτη και αποκλειστική εμφάνισή του στην Ελλάδα. Ο Χόρσλεϊ, αναγνωρισμένος και ως συνθέτης και ενορχηστρωτής, πρόσφατα παρέδωσε τη μουσική για τη σειρά της Ντίσνεϊ «Big City Greens» και πρωτότυπα άλμπουμ, όπως τα «Beethoven In Havana» ή «Amadeus Guanguanco».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...