275
Ο Κέβιν Σπέισι προσέρχεται στο δικαστήριο κατά την έναρξη της δίκης στις 7 Ιανουαρίου 2019 | REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά του Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση σε 18χρονο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 15:24
Ο Κέβιν Σπέισι προσέρχεται στο δικαστήριο κατά την έναρξη της δίκης στις 7 Ιανουαρίου 2019
|REUTERS/Brian Snyder/File Photo

Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά του Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση σε 18χρονο

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουλίου 2019, 15:24

Στο αρχείο οδεύει η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σε βάρος νεαρού άνδρα, καθώς ο τελευταίος αρνήθηκε να καταθέσει στο δικαστήριο στοιχεία που του ζητήθηκαν.

Επρόκειτο για μια από τις εμβληματικές υποθέσεις που σχετίζονται με το #MeToo και τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο Χόλιγουντ.

Οι κατηγορίες κατά του Σπέισι οδήγησαν στην απόλυσή του από το καστ του σίριαλ «House of Cards» και το αποκλεισμό του από ταινίες και μελλοντικές συνεργασίες. Πρακτικά έβαλαν τέλος στην καριέρα του.

Η δίκη είχε αρχίσει τον Ιανουάριο και αφορούσε περιστατικά που έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 2016 στο Ναντάκετ της Μασαχουσέτης.

Το 18χρονο τότε θύμα είχε καταγγείλει ότι είχε συναντήσει τον Σπέισι σε μπαρ. Ο ηθοποιός τον είχε κεράσει (πολύ) αλκοόλ και, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της βραδιάς, φέρεται να έκανε άσεμνες χειρονομίες πιάνοντας τα γεννητικά όργανα του νεαρού.

Η υπεράσπιση του ηθοποιού είχε υποστηρίξει ότι ένα κινητό τηλέφωνο περιέχει στοιχεία (συγκεκριμένα γραπτά μηνύματα) που υποστηρίζουν την αθωότητα του Σπέισι.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε πως έχασε το τηλέφωνο που είχε την βραδιά της συνάντησης με τον ηθοποιό και οι δικηγόροι του Σπέισι κατηγόρησαν τότε τον νεαρό πως διέγραψε σκόπιμα τα μηνύματα και αλλοίωσε στοιχεία.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις το δικαστήριο ενημέρωσε τον ενάγοντα ότι θα μπορούσε να διωχθεί και ο ίδιος αν δεν αποδείκνυε όσα ισχυριζόταν. Ο νεαρός επικαλέστηκε την Πέμπτη Τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος που του δίνει τη δυνατότητα να μην καταθέσει στοιχεία που θα ενοχοποιούσαν τον εαυτό του. Από την πλευρά τους οι δικαστές τόνισαν ότι αυτό θα οδηγούσε στο κλείσιμο της υπόθεσης, όπερ και εγένετο.

Προ ημερών ο νεαρός είχε αποσύρει και την αγωγή του κατά του Σπέισι, εξηγώντας ότι ήθελε να επικεντρωθεί μόνο στη μήνυση για την σεξουαλική παρενόχληση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...