226
Το ζευγάρι των κινέζων τουριστών χαιρετά τους δημοσιογράφους βγαίνοντας από το νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ρώμης | YouTube

Ρώμη: Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε το ζευγάρι Κινέζων που διαγνώστηκαν πρώτοι στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 14:51
Το ζευγάρι των κινέζων τουριστών χαιρετά τους δημοσιογράφους βγαίνοντας από το νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ρώμης
|YouTube

Ρώμη: Εξιτήριο από το νοσοκομείο πήρε το ζευγάρι Κινέζων που διαγνώστηκαν πρώτοι στην Ιταλία

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2020, 14:51

Εξιτήριο πήρε από νοσοκομείο της Ρώμης, το ζευγάρι των Κινέζων τουριστών, ηλικίας 66 και 67 ετών, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονοϊό στην Ιταλία.

Το ζευγάρι από τη Γουχάν βγήκε από το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαν Φιλίπο Νέρι της Ρώμης για περαιτέρω νευροκινητική αποκατάσταση.

Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και είναι πλέον αρνητικοί στον ιό. «Ευχαριστούμε τους γιατρούς του Σπαλαντσάνι. Μας έσωσαν την ζωή και αισθανθήκαμε πραγματικά σαν στο σπίτι μας. Λατρεύουμε την Ιταλία», δήλωσαν στους δημοσιογράφους.

«Είναι πολύ καλά νέα και πρέπει να είναι περήφανοι όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας στην Ιταλία», δήλωσε ο Φραντζέσκο Βάια, διοικητής του νοσοκομείου Σπαλαντσάνι.

Το ζευγάρι είχε μπει στο νοσοκομείο της Ρώμης στις 30 Ιανουαρίου.

Αργότερα, την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργούς Τζουζέπε Κόντε διέκοψε τις πτήσεις από και προς την Κίνα.

Στις 20 Φεβρουαρίου, διαγνώστηκε με τον ιό ο 38χρονος Ιταλός Ασθενής 1, όπως ονομάζεται, σε νοσοκομείο του Κοντόνιο, στη βόρεια Ιταλία. Ηταν όμως, αργά για χιλιάδες άλλους πολίτες της χώρας, που είχαν ήδη κολλήσει ή θα κολλούσαν τον ιό τις επόμενες ημέρες.

Το πρωί της Παρασκευής, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα βρίσκονται στα 41.035 -τα μισά περίπου της Κίνας- και οι νεκροί στους 3.405, ξεπερνώντας και την Κίνα.

Οσο για τον Ασθενή 1, βγήκε πρόσφατα από την εντατική, είναι σε σταθερή κατάσταση και παραμένει στο νοσοκομείο St. Matteo της Παβίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...