293
Ο Τζεφ Φλέικ στήριξε τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020 | REUTERS/Brian Snyder

Ρεπουμπλικάνος ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 13:12
Ο Τζεφ Φλέικ στήριξε τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020
|REUTERS/Brian Snyder

Ρεπουμπλικάνος ο νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 13:12

Και με τη βούλα της Γερουσίας, νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα διορίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι του ήταν αδύνατον να συμβαδίσει με το κόμμα του όταν ήταν πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Φλέικ αποχώρησε από τη Γερουσία όταν ολοκληρώθηκε η θητεία του το 2019 και είχε στηρίξει δημόσια τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020.

Εκτός από τον πρεσβευτή στην Τουρκία, η Γερουσία επικύρωσε την Τρίτη τον διορισμό τριών ακόμα διπλωματών, δύο νέων πρεσβευτών και της νέας αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα, ο Δημοκρατικός πρώην γερουσιαστής Τομ Γιούνταλ αναλαμβάνει πρεσβευτής στη Νέα Ζηλανδία, η Βικτόρια Ρέτζι Κένεντι, δικηγόρος και αγωνίστρια για τον αυστηρότερο έλεγχο της οπλοκατοχής –και χήρα του Δημοκρατικού γερουσιαστή Τεντ Κένεντι– μεταβαίνει στην Αυστρία, ενώ η Σίντι Χένζλι Μακέιν, χήρα του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν, θα αναλάβει νέα αντιπρόσωπος στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, με βαθμό πρεσβευτή.

Ολοι οι διορισμοί εγκρίθηκαν διά βοής από την ολομέλεια. Η επικύρωση των τεσσάρων διορισμών ήταν μάλλον ασυνήθιστη στη βαθιά διχασμένη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν αρνηθεί σε πολλές περιπτώσεις να εγκρίνουν τις επιλογές του Δημοκρατικού προέδρου για καίρια διπλωματικά πόστα.

Η χήρα του Μακέιν –ερχόμενη σε απόλυτη ρήξη με την παράταξη του συζύγου της– τάχθηκε επίσης στο πλευρό του Μπάιντεν, στις εκλογές του 2020, δηλώνοντας ότι έβλεπε σ’ αυτόν έναν ηγέτη που ενστερνίζεται τις αμερικανικές αξίες και μπορεί να ενώσει τη χώρα.

Ο Τραμπ είχε εξαπολύσει επιθέσεις ασυνήθιστης σφοδρότητας, ακόμη και για τα δικά του μέτρα, εναντίον του εκλιπόντος συζύγου της, φθάνοντας στο σημείο να χλευάσει τη στρατιωτική θητεία του πρώην πιλότου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επειδή το μαχητικό του καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, με αποτέλεσμα ο Τζον Μακέιν, αιχμάλωτος πολέμου, να κρατηθεί για χρόνια σε καταυλισμό των Βιετκόνγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News