207
| evima.gr

Η Εύβοια ξανακαίγεται – μεγάλη πυρκαγιά στη Γαία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2022, 18:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/06/2022, 22:20

Η Εύβοια ξανακαίγεται – μεγάλη πυρκαγιά στη Γαία

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2022, 18:36
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/06/2022, 22:20

Δέκα μήνες μετά την τρομακτική καταστροφή στην Εύβοια, ο εφιάλτης των πυρκαγιών επέστρεψε: μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Γαία, με συνέπεια να απαιτηθεί αργά το βράδυ του Σαββάτου ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής. Συνολικά έφτασαν να επιχειρούν 149 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (οι 3 εκ των οποίων είναι Ε.ΜΟ.Δ.Ε) και 32 οχήματα.

Συνδρομή παρείχαν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα περίπου στις 14.00 το μεσημέρι και λίγο πριν τις 7 μ.μ. στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν προληπτικά το χωριό Κρεμαστός και να κατευθυνθούν προς το Τραχήλι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για μία δύσκολη πυρκαγιά καθώς το ανάγλυφο της περιοχής (δυσπρόσιτο σημείο) και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων.

Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 9 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, – εκ των οποίων- το ένα λειτουργούσε ως συντονιστικό- επιχειρούσαν με ρίψεις νερού από αέρος.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες, σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Χάνια Γαβρολίμνης στην Ναυπακτία.

Στο σημείο εξακολουθούσαν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...