530
|

Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 08:50

Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2019, 08:50

Στο σχολείο επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού.

Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας το οποίο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών (16.191 στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 στη δευτεροβάθμια). Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρέθηκε στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 170ο και το 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στον αγιασμό των 108 – 170 δημοτικών σχολείων και του 90ου νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό για την έναρξη του νέου σχολικού έτους στο 7ο Δημοτικό Σχολείου Γαλατσίου.

Στη Λέρο βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, για να παραστεί στις τελετές αγιασμού σε σχολεία της Λέρου και της Καλύμνου.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, παρευρέθηκε στα συστεγαζόμενα σχολεία: 39ο και 141ο δημοτικό και 97ο νηπιαγωγείο Αθηνών, στα οποία τέλεσε τον αγιασμό ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Στη συνέχεια, μετέβη στη Σιβιτανίδειο Σχολή και το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα Ειδικά Σχολεία στη Ραφήνα, που ανακατασκευάστηκαν, μετά την πυρκαγιά του 2018.

Ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης βρέθηκε στην τελετή αγιασμού στο 68ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά παρέστη στον σχολικό αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου.

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας παρευρέθηκε στον αγιασμό του Πειραματικού Σχολείου του ΑΠΘ και του 50ου Δημοτικού Σχολείου στην Ανω Πόλη.

Δωρεάν υγιεινά γεύματα από το Ινστιτούτο Prolepsis

Ξεκίνησε για ένατη συνεχομένη σχολική χρονιά το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ από το Ινστιτούτο Prolepsis σε δημόσια σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας. Φέτος για πρώτη φορά μαθητές σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, έλαβαν μαζί με τα βιβλία τους και το πρώτο υγιεινό γεύμα της χρονιάς.

Δωρεάν υγιεινά γεύματα από το Ινστιτούτο Prolepsis από την πρώτη μέρα στο 170ο και 108ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, καθώς και το 90ο και 108ο Νηπιαγωγείο στα Κάτω Πατήσια

Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ ξεκινάει από την πρώτη μέρα σε σχολεία που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, χάρη στη δωρεά της ΑΒ Βασιλόπουλος, Χρυσού Δωρητή του Προγράμματος. Κάθε πρωί θα παραδίδονται στους μαθητές υγιεινά αρτοσκευάσματα, γάλα και φρούτα. Στα συγκεκριμένα σχολεία ένας στους τέσσερις μαθητές βιώνει επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας, ενώ περισσότεροι από τους μισούς μαθητές αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Από τη διανομή δωρεάν γευμάτων του Ινστιτούτου Prolepsis

Από το 2012, το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ υποστηρίζει χιλιάδες μαθητές και οικογένειες, έχοντας διαθέσει περισσότερα από 15 εκατομμύρια γεύματα σε 650 σχολεία και περίπου 110.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Υλοποιείται με την πολύτιμη συνδρομή φορέων, οργανισμών, εταιρειών και εκατοντάδων συμπολιτών μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.