188
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς | Intime

Πρόστιμο 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 18:47
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς
|Intime

Πρόστιμο 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2020, 18:47

Παραβάτες θα θεωρούνται και θα πληρώνουν πρόστιμο 1.000 ευρώ όλοι όσοι δημιουργούν παρέες περισσότερων από δέκα ατόμων. Το νέο μέτρο ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ετσι, από την Πέμπτη και με νόμο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή δέκα ή περισσότερων ατόμων, και σε κάθε παραβάτη θα επιβάλλεται κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και ανά περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών.

Η ανακοίνωσε έγινε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης ανακοίνωσης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας στο υπουργείο Υγείας, τα οποία μπορεί να είναι συνολικά 418, όμως όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυτά είναι τα επιβεβαιωμένα, τα πραγματικά έχουν υπολογιστεί με στατιστικό μοντέλο ότι είναι από 2.000 έως 3.000.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει ότι το μέτρο αναμένεται να ληφθεί σύντομα, καθώς η σύσταση «Μένουμε στο Σπίτι» ακολουθείται μεν από ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, αλλά όχι από όλους.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και από άλλες χώρες στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας. Είναι, σε κάθε περίπτωση, ένα βήμα πριν από τη (σχεδόν) καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...