213
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο, την Πέμπτη | Sputnik/Sergey Guneev/Pool via REUTERS

Πούτιν: Εμείς τα κάνουμε όλα σωστά – οι άλλοι φταίνε

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2022, 13:04
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στο Κρεμλίνο, την Πέμπτη
|Sputnik/Sergey Guneev/Pool via REUTERS

Πούτιν: Εμείς τα κάνουμε όλα σωστά – οι άλλοι φταίνε

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2022, 13:04

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με όλες τις πλευρές που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του «αρνήθηκαν να εμπλακούν στις συνομιλίες».

«Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με οποιονδήποτε εμπλέκεται σχετικά με αποδεκτές λύσεις, αλλά εξαρτάται από εκείνους. Δεν είμαστε αυτοί που αρνούνται να διαπραγματευτούν. Αυτοί αρνούνται», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1, στη διάρκεια συνέντευξης που μεταδόθηκε την Κυριακή.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δρα στη «σωστή κατεύθυνση» στην Ουκρανία, επειδή η Δύση, καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ προσπαθεί να διαμελίσει τη Ρωσία.

«Πιστεύω ότι ενεργούμε στη σωστή κατεύθυνση, υπερασπιζόμαστε τα εθνικά συμφέροντά μας, τα συμφέροντα των πολιτών μας, τον λαό μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από την προστασία των πολιτών μας», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνάντηση Μπάιντεν – Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον, ο ουκρανός πρόεδρος παρουσίασε ειρηνευτικό σχέδιο στον αμερικανό ομόλογό του, για το οποίο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, δήλωσε ότι είναι «μία καλή αρχή» και ότι το συζητούν: «Θεωρώ ότι οι χώρες όλου του κόσμου βλέπουν, ακόμη μία φορά, πως οι Ουκρανοί θέλουν την ειρήνη. Κανένας δεν θέλει την ειρήνη περισσότερο από τον πρόεδρο Ζελένσκι και τον ουκρανικό λαό. Εκείνοι υποφέρουν λόγω της επιθετικότητας. Αλλά η ειρήνη πρέπει να είναι δίκαιη και διαρκής».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...