297
| Shutterstock

Ποσό ρεκόρ $100 δισ. από εμβάσματα στην Ινδία το 2022

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 22:21

Ποσό ρεκόρ $100 δισ. από εμβάσματα στην Ινδία το 2022

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2022, 22:21

Τα 100 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσουν τα εμβάσματα που θα έχουν εισρεύσει στην Ινδία μέχρι το τέλος του έτους σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Πρόκειται για ποσό-ρεκόρ, καθώς αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που μια χώρα αγγίζει αυτά τα ποσά σε εμβάσματα.

Συνολικά, το ποσό των χρημάτων που έστειλαν στην πατρίδα τους οι μετανάστες παγκοσμίως αυξήθηκε κατά 5% το 2022. Σύμφωνα με το BBC, η άνοδος αυτή οφείλεται στις αυξήσεις των μισθών και στην παρουσία εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ και σε άλλες αναπτυγμένες χώρες.

Τα εμβάσματα αυτά αποτελούν κρίσιμη πηγή εισοδήματος των νοικοκυριών σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, σημείωσε η Παγκόσμια Τράπεζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αποστολή εμβασμάτων συνδέεται με τη βελτίωση της υγείας και άλλων κοινωνικών δεικτών για τους παραλήπτες, όπως το αυξημένος βάρος στα βρέφη και τα υψηλότερα ποσοστά εγγραφής σε σχολεία ανώτερης εκπαίδευσης.

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί Ινδοί μετακόμισαν σε χώρες υψηλού εισοδήματος, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σιγκαπούρη, γεγονός που τους επέτρεψε να αποστείλουν περισσότερα χρήματα στους δικούς τους. Τα χρήματα αυτά έφτασαν μάλιστα να αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της Ινδίας, σύμφωνα, πάντα, με το BBC.

Ψηλά στη λίστα των χωρών που υποδέχονται μεγάλα ποσά σε εμβάσματα βρίσκονται το Μεξικό, η Κίνα, η Αίγυπτος και οι Φιλιππίνες. Και ενώ σε Ινδία και Νεπάλ καταγράφηκε αύξηση των εμβασμάτων, άλλες χώρες στη νότια Ασία είδαν την εισροή χρημάτων να πέφτει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 10% τον τελευταίο χρόνο, λόγω του τερματισμού των κυβερνητικών κινήτρων που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Συνολικά, τα εμβάσματα σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 5% το 2022, σε περίπου 626 δισ. δολάρια. Το 2023 δεν αναμένεται σημαντική αύξηση του ποσοστού αυτού, λόγω της αύξησης των τιμών και της βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης σε όλον τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...