274
|

«Πολύ μετά» τις 6 Απριλίου η άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 11:22

«Πολύ μετά» τις 6 Απριλίου η άρση των περιορισμών στην κυκλοφορία

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2020, 11:22

Το μέτρο της απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα επιβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα και σε πρώτη φάση, με βάση την ανακοίνωση του αρμόδιου υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, έχει ισχύ ως τις 6 Απριλίου. Ωστόσο είναι όλο και πιο σαφές ότι το μέτρο θα επεκταθεί χρονικά —για πόσο ακριβώς, είναι άγνωστο, αλλά ήδη κυβερνητικά στελέχη μας προετοιμάζουν «για πολύ ακόμα».

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Open TV. Ο ίδιος σημείωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα με την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις πρέπει να χαλαρώσουν.

Την περασμένη Πέμπτη, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είχε προαναγγείλει τη χρονική επέκταση των μέτρων, προειδοποιώντας (εδώ), πως «δεν έχουμε πορεία Ιταλίας και Ισπανίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν θα δούμε παρόμοια εικόνα. Θα ήταν καταστροφική τώρα η άρση των περιοριστικών μέτρων».

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξάλλου, στο διάγγελμά του της 17ης Μαρτίου, προτού δηλαδή εφαρμοστεί η τελευταία δέσμη μέτρων απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, είχε μιλήσει (εδώ) για δίμηνο σκληρής μάχης, ορίζοντας για πρώτη φορά έναν χρονικό ορίζοντα αυτής της έκτακτης κατάστασης ως τα μέσα του Μαΐου.

Ενα ζήτημα είναι ότι πλησιάζουν οι εορτές του Πάσχα (19 Απριλίου) και εφόσον ισχύουν τα μέτρα θα είναι μια Μεγάλη Εβδομάδα που δεν θα έχει ξαναζήσει ο Ελληνισμός. Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι ακόμα και το κλείσιμο των διοδίων στις εθνικές οδού, προκειμένου να αποκρουστούν τυχόν προσπάθειες «απόδρασης» απερίσκεπτων εκδρομέων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...