1177
|

Εκλογές: Πού κατεβαίνουν 280 υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 15:42

Εκλογές: Πού κατεβαίνουν 280 υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 18 Φεβρουαρίου 2019, 15:42

Το φως της δημοσιότητας είδαν τα πρώτα ονόματα στο Κίνημα Αλλαγής που έχουν ήδη «κλειδώσει» και θα δώσουν τη μάχη της κάλπης, καθώς και τα επικρατέστερα σε νομούς που υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Καρφί», οι υποψήφιοι έχουν αναλυτικά ως εξής:

Α’ Αθηνών

Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Αποστολόπουλος, Σπυριδούλα Γεωργίου, Ζέφη Δημαδάμα, Μάνος Επιτροπάκης, Δημήτρης Καρέλας, Παναγιώτης Καρκατσούλης, Νίκος Λαλιώτης, Φάτος Μαλαϊ, Ράνια Νικολοπούλου, Δημήτρης Οικονόμου, Άσπα Παπαηλίου, Μιχάλης Παττακός, Σοφία Πουλοπούλου και Σπύρος Φράγκος.

Β ‘ Αθηνών

Στον Βόρειο Τομέα της σπασμένης εκλογικής περιφέρειας περιλαμβάνονται τα ονόματα του Ανδρέα Λοβέρδου, του επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά» Παναγιώτη Βλάχου, καθώς επίσης των Ρένιας Ζαρκαδούλα, Κώστα Πανταζή, Αλεξάνδρας Σαγρή, Λυδίας Βεντήρη, Μόσχου Κορασίδη, Μιχάλη Θεοδώρου, Ευθύμιου Παπαμαργαρίτη, Αργυρώς Πατίλη – Ζαρανίκα και Κώστα Φουτζόπουλου.

Στον Νότιο Τομέα, δίπλα στην Φώφη Γεννηματά θα βρεθούν η πρώην βουλευτής Τόνια Αντωνίου, ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, η Κατερίνα Βαλαβάνη, το κεντρικό στέλεχος των «Κινήσεων Πολιτών» Μιχάλης Χάλαρης, ο Γιάννης Αμοιρίδης, ο Γιάννης Αναστασάκης, η Μαρία Μισέντου, ο Τάσος Χατζής, ο Κώστας Νικολάου, ο Δημήτρης Παντζόπουλος, η Ελένη Μπαρδάκη – Χάλαρη και ο Παναγιώτης Ντεϊμεντές.

Στον Δυτικό Τομέα, η  αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο βουλευτής Γιώργος Καρράς, το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Τάσος Δαρσινός, ο Θάνος Ασκιτής, ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλας, ο Χαράλαμπος Καρπούζος, η Μαρία Δημητρίου και η Ελένη Σταύρου.

Στο υπόλοιπο Αττικής, στον Βορειανατολικό Τομέα ξεχωρίζει η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν, επίσης,  ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Γιάννης Σμέρος, ο έμπειρος Σωτήρης Ζωτός, ο Σπύρος Βρεττός, ο Παντελής Ασπραδάκης, η οικονομολόγος Έρση Κόκοτα, ο Γιάννης Ορφανίδης, ο Μανώλης Στεφανάκης, η Βασιλική Αναστασίου και η Αρετή Τελωνιάτη.

Αντίστοιχα, στον Δυτικό Τομέα της Αττικής υποψήφιοι είναι οι Μηνάς Αναστασάκης, Σταυρούλα Δήμου, Aγγελος Λιόσης, Δημήτρης Στάμου και Aγγελος Κοκοτος.

Α’ και Β’ Πειραιώς

Στην Ά Πειραιά, το ψηφοδέλτιο πλαισιώνουν οι δικηγόροι Βασίλης Κατσαφάδος και Στέλιος Μανουσάκης, ο Λάζαρος Αθανασιάδης, ο επικεφαλής της ΕΔΕΜ Απόστολος Πόντας, ο Σταύρος Καλαμάκης και η Αργυρούλα Αρκαλάκη ενώ, στη Β Πειραιά, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης, o οικονομολόγος Δημήτρης Διαμαντίδης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης, ο Στέφανος Χρήστου, η Κωνσταντίνα Στεφανίδου, η Νάνσυ Θεοτοκάτου- Αντωνάκου και η Κωνσταντίνα Κοσμίδου.

Στον Εβρο υποψήφιοι θα είναι ο πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος, ο Παναγιώτης Ζαπάρτας και ο Ελευθέριος Χαμαλίδης.

Στη Ροδόπη, εκτός από τον εν ενεργεία Ιλχάν Σαμπρή Αχμέτ, υποψήφιοι είναι ακόμη οι Κυριακή Γολγάκη, Γιώργος Μανανάς, Σιμπέλ Μουσταφόγλου.

Στη Δράμα, εκτός από τη νυν βουλευτή Χαρά Κεφαλίδου υποψήφιοι κατέρχονται οι Αναστάσιος Νικολαϊδης, Χρυσάνθη Χαρίσκου, Γιάννης Παπουτσής, Γιάννης Ξανθόπουλος.

Στην Καβάλα υποψήφιοι είναι ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής και η Μαρία Τσουρή ενώ, όσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, που δεν έχει ανακοινωθεί, έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες του Γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Ανέστη Αντωνιάδης, του Καπζά Μουζαφέρ, του Φώτη Καραλίδη και του Μπουράν Μπουρχάν.

Στην Ημαθία, οι Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Μπρουσκέλης, Φώτης Καραβασίλης, Μπάμπης Γκιόνογλου, στο Κιλκίς ο Στέφανος Παραστατίδης, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Φραγκίδης, ο Θέμης Ανθρακίδης, ο Γιώργος Αναστασιάδης, η Αλεξάνδρα Στεφανίδου, ενώ στην Πέλλα οι Μακρίδου Αγαθή, Κική Παπαδάκη, Ραχήλ Αλεξανδρίδου, Νίκος Παπανικολάου, Γαβρίλος Τεκτερίδης.

Στις Σέρρες, ο νυν βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης μαζί με τους Κώστα Οικονόμου, Κυριάκο Μακινα, Ανδρομάχη Ιχτσή, Πασχάλη Τόσιο και Μιχάλη Τσερβίτσα.

Στην Πιερία, ο Γιάννης Μαλτζάρης, η Μαρία Μίχου, ο Νίκος Τσακιρίδης και ο Σάββας Πετρίδης.

Σε ότι αφορά τα ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης που δεν έχουν ανακοινωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη εκλογική περιφέρεια υποψήφιοι θα είναι οι Χάρης Καστανίδης, Νίκος Ξυλούρης, Αντώνης Σαουλίδης, Σοφία Μουτίδου, Πέννυ Δαλαμπούρα, Μαρία Λυκουριώτη, ενώ στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια, οι Γιώργος Αρβανιτίδης,  Δημήτρης Ζακαλκάς, Γιώργος Φεστερίδης, Μαρία Κιλαζίδου, Παναγιώτης Κοϊτζίδης, Κώστας Πετρίδης, Αναστάσιος Κοκόγιας, Ευγενία Κυριακάκη, Ελένη Χούλια, Θάλεια Ουζούνη, Βίκη Παπαγεωργίου.

Στον νομό Ιωαννίνων υποψήφιοι κατεβαίνουν ο Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κασσής, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, η Μαργαρίτα Ζήκου, ο Θανάσης Μανταλόβας και ο Νίκος Γκόλας και στον νομό Πρεβέζης, ο Κωνσταντίνος Κωνής, ο Σταύρος Κώστας και ο Χρήστος Πεπονής.

Για το ψηφοδέλτιο της Άρτας που δεν έχει ανακοινωθεί, υποψήφιος θα είναι ο πρώην βουλευτής Χρήστος Γκόγκας ενώ, τα στελέχη που φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» είναι ο Γιάννης Παπαλέξης και ο Χρυσοβαλάντης Αθανασίου.

Στη Λάρισα, υποψήφιοι θα είναι ο Κώστας Μπαργιώτας και ο Φίλιππος Σαχινίδης, καθώς επίσης οι Ευαγγελία Λιακούλη, Μιχάλης Τολίκας, Φανή Αγορίτσα, Μαρία Γάλιου, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, Μαρία Μάρου, Νατάσα Παπαβασιλείου και Βασιλική Τσιτα.

Στη Μαγνησία,  οι Γιάννης Αναστασίου, Τρύφωνας Πλασταράς, Κώστας Πωποτάς, Γιάννης Σακκόπουλος, Φώτης Χατζηδημητρίου και Νίκος Χαυτούρας, στα Τρίκαλα, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Οικονόμου, η Φωτεινή Αναστασίου, ο Γιώργος Ηλιάδης, η Χρύσα Ντιντή, ο Κώστας Παπαευθυμίου και ο Κώστας Φαμίσης ενώ, στον νομό Καρδίτσας ο Σωτήρης Παπαγεωργίου, ο Στέφανος Ντραχας, η Δώρα Θωμοπούλου και ο Νίκος Κουκοσιας.

Στη Βοιωτία υποψήφιοι θα είναι ο Άρης Καρβούνης, ο Γιώργος Μουλκιώτης και η Κατερίνα Κοσκοβώλη, στην Εύβοια ο πρώην υπουργός Συμεών Κεδίκογλου, ο Γιάννης Μπουροδήμος, ο Αναστάσιος Σεπέτης, ο Χρήστος Παύλου, η Μίνα Παπαναστασίου, ο Γιώργος Παπαδιόχος και η Μαρία Παλαιολόγου – Νικολοπούλου, στην Φθιώτιδα ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσώνης, η Κωνσταντίνα Αντεριώτη ο Παναγιώτης Κυριακού, ο Χρήστος Γιαταγάνας και ο Γιάννης Σταύρου και στη  Φωκίδα οι Αλέξης Αθανασόπουλος και Πέννυ Σπυροπούλου.

Στην Ηλεία , εκτός από τον  Γιάννη Κουτσούκο, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ο Μιχάλης Κατρίνης, η Εύη Βεργοπούλου, ο Σάκης Κότσιφας, ο Μένης Χρόνης και η Δήμητρα Ζαφειροπούλου.

Στην Αιτωλοακαρνανία, πέραν του νυν βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, οι Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Αντωνόπουλος, Περσεφόνη Πιστιόλη, Αθανάσιος Τουρουνίδης.

Το ερώτημα της Αχαΐας

Oσον αφορά το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας που δεν έχει ανακοινωθεί καθώς παραμένει ακόμα ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου: εκτός από τον νυν βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες των Δημήτρη Κατσικόπουλου, Δήμητρας Μπάστα, Ηρακλή Ρούπα, Ολυμπίας Λόη, Λεμονιάς Νικολοπούλου, Μαρίνου Σκανδάμη.

Στην Αργολίδα πρώτος είναι ο Γιάννης Μανιάτης και ακολουθούν οι Γιάννης Στεφάνου και Ανδρέας Πουλάς.

Στην Αρκαδία, ο νυν βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του ενώ, στον εκλογικό στίβο έχουν εισέλθει ο διαιτολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος, ο Γιώργος Πραχαλιάς και η Διαμάντω Σαραντοπούλου.

Στην Κορινθία διεκδικούν την εκλογή τους οι Κατερίνα Φαρμάκη, Γιάννης Ανδρέου, Μαργαρίτα Δήμα, Χρήστος Γκιλίτσης, Κώστας Σπανός και Νίκος Χανιάς, στη Μεσσηνία, το στέλεχος της νέας γενιάς Μενέλαος Γερονικολός, ο Παναγιώτης Αλευράς και ο Γιάννης Διονυσόπουλος ενώ, στην Λακωνία, εκτός από τον βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκο, στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι Βάσω Γουργούλα, Κατερίνα Λεκάκη, Νίκος Σπανάκος.

Στο Ηράκλειο, εκτός από τον εν ενεργεία βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του, υποψήφιοι είναι, επίσης, οι: Παντελής Αρβανιτάκης, Δημήτρης Μπρίμης, Γιώργος Παπαδάκης, Νίκος Σοφρωνάς, Ελένη Βατσινά, Χρήστος Στρατάκης.

Τη μάχη του σταυρού στα Χανιά δίνει η πρώην βουλευτής Λίτσα Κουρουπάκη, ο Ιωάννης Μαργαρώνης, ο Κωνσταντίνος Μουντάκης και ο Γιώργος Πολιουδάκης, στο Λασίθι οι Αντώνης Βγόντζας, Φάνης Εικοσιπεντάκης, Μανώλης Κλώντζας και στο Ρέθυμνο ο Δημήτρης Βαονάκης, ο Νίκος Κοτζαμπασάκης και το πρώην στέλεχος της ΠΑΣΠ Απόστολος Ψωμάς.

Στα Δωδεκάνησα υποψήφιοι μαζί με τον Δημήτρη Κρεμαστινό θα είναι ο Βάϊος Καλοπήτας, ο Βασίλης Χατζηγιακουμής, η Λίτσα Φτακλάκη, η Κατερίνα Γαβαλά, ο Βασίλης Χατζηγιακουμής και ο Σαράντος Μπακρυσιώρης.

Στο ψηφοδέλτιο της Λέσβου υποψήφιοι είναι ο Νάσος Γιακαλής, ο Γιώργος Μηλιός και το πρώην στέλεχος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Γιώργος Γιαλουλέλης.

Στη Σάμο περιλαμβάνονται τα ονόματα των Γιώργου Γαϊτάνη και Λευτέρη Κουμά ενώ, στη Χίο όπως όλα δείχνουν θα κατέβει ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Οσον αφορά το ψηφοδέλτιο των Κυκλάδων, περιλαμβάνονται οι Γιάννης Βλασερός, Δημήτρης Μπάιλας, Χρήστος Πολατσίδης, Αλεξάνδρα Κουτρούλια – Δαρζέντα, Σοφία Θεολογίτου καθώς, και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παπαμανώλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...