294
Η... οικογενειακή φωτογραφία της μίας ομάδας των χούλιγκαν έξω από το ΟΑΚΑ λίγο πριν κατηφορίσουν προς Λ. Αλεξάνδρας | Τwitter

Πόλεμος στο κέντρο της Αθήνας: Τα βίντεο από τη σύγκρουση ολλανδών, πολωνών και ελλήνων χούλιγκαν στην Αλεξάνδρας

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 11:05
Η... οικογενειακή φωτογραφία της μίας ομάδας των χούλιγκαν έξω από το ΟΑΚΑ λίγο πριν κατηφορίσουν προς Λ. Αλεξάνδρας
|Τwitter

Πόλεμος στο κέντρο της Αθήνας: Τα βίντεο από τη σύγκρουση ολλανδών, πολωνών και ελλήνων χούλιγκαν στην Αλεξάνδρας

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2018, 11:05

«Το ποδόσφαιρο ενώνει» λέει το γνωστό χιλιοπαιγμένο σλόγκαν, μερικές φορές όμως ενώνει χούλιγκανς από κάθε γωνιά της Ευρώπης σε «ραντεβού θανάτου» που ο μέσος πολίτης (και οι αστυνομικές αρχές) τα μαθαίνουν κατόπιν «εορτής».

Ενα τέτοιο ραντεβού φαίνεται ότι ήταν η σύγκρουση με καδρόνια, μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και με ό,τι άλλο είχαν προλάβει να εξοπλιστούν, μεταξύ οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ και ομάδας οπαδών του Παναθηναϊκού και του Αγιαξ το βράδυ της Δευτέρας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αφορμή αποτέλεσε ο αγώνας της ΑΕΚ με την ολλανδική ομάδα για το Champions League (απόψε στις 19.55). Κατά μία εκδοχή, οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού «ξεναγούσαν» τους φίλους του Αγιαξ και καθώς επέστρεφαν από το ΟΑΚΑ με τον Ηλεκτρικό, βγήκαν στον σταθμό της Πλατείας Βικτωρίας και άρχισαν να ανεβαίνουν την Λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεύθυνση το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σε κάποιο σημείο της «διαδρομής» τους… περίμεναν οπαδοί της ΑΕΚ και τότε άρχισε η μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα γενικευμένα επεισόδια που σημειώθηκαν κοντά στην πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας (όπου βρίσκεται σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ) συμμετείχαν επίσης πολωνοί χούλιγκαν της Βίσλα Κρακοβίας, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την προπόνηση του Αίαντα, «συνάδελφοί» τους από τη Λευκορωσία αλλά και τη Ρουμανία!

Εντρομοι οι διερχόμενοι οδηγοί προσπαθούσαν να βρουν τρόπο διαφυγής από το «πεδίο της μάχης», ενώ για μία ακόμη φορά εντύπωση προκάλεσε η παντελής απουσία της αστυνομίας από την περιοχή (είναι και κοντά στα Εξάρχεια πώς να το κάνουμε…).

Όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους περιστατικά, δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή και τελικά οι αντίπαλες ομάδες αποχώρησαν από το σημείο αφού είχαν εκτονωθεί σε ικανοποιητικό -για τις ανάγκες τους- βαθμό (οι μεν της ΑΕΚ προς τα Εξάρχεια, οι δε άλλοι προς το Πεδίον του Αρεως).

Τα βίντεο των επεισοδίων που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο είναι ενδεικτικά του τι έζησαν όσοι έτυχε να περνούν από το σημείο της «διεθνούς συνάντησης» των χουλιγκάνων.

Bizarre beelden: Ajax-supporters (samen met Panathinaikos en Cravocia) in actie in Athene.

Geplaatst door Voetbal Ultras op Maandag 26 november 2018

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...