208
Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο βήμα της Βουλής | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παπανδρέου: Στη Σουηδία δούλεψα ως εποχικός εργάτης για να πληρώσω τις σπουδές μου

Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 23:54
Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο βήμα της Βουλής
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Παπανδρέου: Στη Σουηδία δούλεψα ως εποχικός εργάτης για να πληρώσω τις σπουδές μου

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 23:54

Την αντίθεσή του με το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη από την κυβερνητική πλειοψηφία, εξέφρασε ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου.

«Το νομοσχέδιο κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτό που χρειάζεται η χώρα. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε μια ήδη απορυθμισμένη αγορά εργασίας» τόνισε  στην παρέμβασή του και πρόσθεσε:

«Το 2008-9, όταν μιλούσα για την ανάγκη μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη και εξηγούσα ότι τα λεφτά της προσαρμογής θα βρεθούν από εκεί που σπαταλούνται, στις πελατειακές διαδρομές, χτυπώντας την αδιαφάνεια, έτσι ώστε να μην πληρώσουν το τίμημα οι αδύνατοι και η μεσαία τάξη, εσείς μιλούσατε για πράσινα άλογα».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις εμπειρίες από την εποχή που ζούσε και εργαζόταν στη Σουηδία:

«Επικαλεστήκατε, ως επιχείρημα, άλλες χώρες, όπως τη Σουηδία ή τη Δανία, όπου υπάρχει το σύστημα του flexicurity, δηλαδή μεγάλη ευελιξία.

» Μπορώ να σας μιλήσω και από προσωπική εμπειρία: Έχω δουλέψει ως εποχικός εργάτης στην Σουηδία, και μάλιστα με πολλούς συμπατριώτες Έλληνες – σε δουλειές καθαρισμού – καλοκαίρια, για να πληρώσω τις σπουδές μου στην Αγγλία όπου φοιτούσα. Δεν μπορούσα να δουλέψω νόμιμα, αν δεν ήμουν γραμμένος στο συνδικάτο. Κάντε το αυτό αυτόματα, με την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, αν θέλετε πράγματι να προστατεύσετε τον εργαζόμενο στη χώρα μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...