222
| Intime News/ Γιάννης Λιακός

H κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2015, 09:47

H κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2015, 09:47

Ενταση επικράτησε γύρω στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδες αγροτών προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή από την πλαϊνή είσοδο εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι αστυνομικοί που τους αντιλήφθηκαν τους απώθησαν με χρήση χημικών, με τους αγρότες να απαντούν με τη σειρά τους πετώντας νεράντζια, πορτοκάλια, και άλλα αντικείμενα.

Η ένταση είχε ξεκίνησει νωρίτερα όταν τους διαδηλωτές προσέγγισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τον οποίο μερίδα αγροτών αποδοκίμασε με ορισμένους να τους πετάνε μπουκάλια με νερό. Η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή και λίγο αργότερα η ηρεμία επανήλθε.

Περισσότεροι από 3.500 γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς και παραγωγοί λαϊκών αγορών από όλα τα μέρη της Ελλάδας συμμμετείχαν στο παναγροτικό συλλαλητήριο ενάντια στον τρόπο φορολόγησής τους και στις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι πρόκειται για τη μαζικότερη κινητοποίηση των τελευταίων ετών.

Από το πρωί, το Κέντρο της Αθήνας υπέστη κυκλοφοριακό «έμφραγμα», με τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα να είναι κλειστοί, ενώ σταδιακά η κυκλοφορία αποκαθίσταται.

Οι εκπρόσωποι της πανελλαδικής αγροτικής κοινοποίησης, που παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στη Βουλή και αμέσως μετά στο υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω αν δεν λάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι με τα νέα μέτρα θα επέλθει οριστική καταστροφή της υπαίθρου και θα ξεκληρισθεί ο αγροτικός χώρος.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...