213
Το προεδρικό ζεύγος Μπάιντεν σε έναν εξώστη του Λευκού Οίκου, μαζί με «πασχαλινά λαγουδάκια» | REUTERS/Evelyn Hockstein

Παιδάκια και 30.000 πασχαλινά αυγά στο γρασίδι του Λευκού Οίκου

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2023, 21:10
Το προεδρικό ζεύγος Μπάιντεν σε έναν εξώστη του Λευκού Οίκου, μαζί με «πασχαλινά λαγουδάκια»
|REUTERS/Evelyn Hockstein

Παιδάκια και 30.000 πασχαλινά αυγά στο γρασίδι του Λευκού Οίκου

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2023, 21:10

Το έθιμο με τα πασχαλινά αυγά και το παιδικό παιχνίδι τηρήθηκε και εφέτος στον Λευκό Οίκο του Τζο Μπάιντεν: ξεκίνησε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας για εμάς, δηλαδή της Δευτέρας του Πάσχα για τους ρωμαιοκαθολικούς, και αφορούσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά και για τις οικογένειές τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο Τζο Μπάιντεν χαιρετάει μερικά από τα παιδάκια που πήγαν στον Λευκό Οίκο για το παιχνίδι των αυγών (REUTERS/Evelyn Hockstein)

Το κύλισμα βαμμένων πασχαλινών αυγών στο γρασίδι από παιδάκια εξοπλισμένα μόνο με κουτάλια είναι παλαιότατη παράδοση της Ουάσινγκτον, η οποία χρονολογείται το 1878. Οι εφετινές εκδηλώσεις οργανώθηκαν από την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποία έχει κάνει πολύχρονη καριέρα εκπαιδευτικού και έχει ευαισθησία σε τέτοια θέματα.

Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζιτζ και ο σύζυγός του Τσέιστεν Μπούτιτζιτζ, δάσκαλος και ακτιβιστής ΛΟΑΤΚΙ, πήγαν στον κήπο του Λευκού Οίκου με τα δίδυμα Γκας και Πηνελόπη (REUTERS/Evelyn Hockstein)

Τα παιδάκια εισέβαλαν στον κήπο του Λευκού Οίκου, έγραψε η Corriere della Sera, για να αναμετρηθούν με 30.000 βαμμένα αυγά. Ο αριθμός αυτός είναι ρεκόρ, παρατήρησε και η Washington Post σε σχετικό σημείωμά της. Ολα τους ήταν αμερικανικά αυγά, όχι εισαγωγής δηλαδή, ενώ βράστηκαν και βάφτηκαν από αμερικανικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...