235
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ με τη Μαλάλα Γιουσαφζάι στην Οξφόρδη | Facebook

Οταν η Γκρέτα συνάντησε τη Μαλάλα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:37
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ με τη Μαλάλα Γιουσαφζάι στην Οξφόρδη
|Facebook

Οταν η Γκρέτα συνάντησε τη Μαλάλα

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2020, 12:37

Δύο από τις διασημότερες νεαρές ακτιβίστριες της εποχής μας συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, την Τρίτη: η Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Η 17χρονη υπέρμαχος του περιβάλλοντος από τη Σουηδία και η 22χρονη νομπελίστρια για τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση συναντήθηκαν στην Οξφόρδη, όπου η Γκρέτα είχε πάει για να μιλήσει στους φοιτητές, ενώ η Μαλάλα σπουδάζει εκεί Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Οικονομικά.

«Σήμερα, συνάντησα το ίνδαλμά μου. Τι άλλο να πω;», έγραψε στο Facebook η Τούνμπεργκ.

Η Μαλάλα ανταπέδωσε την ανάρτηση στο Instagram, γράφοντας, «ευχαριστώ Γκρέτα Τούνμπεργκ», ενώ στο Twitter πρόσθεσε: «Είναι η μόνη φίλη για την οποία θα έχανα μάθημα».

Δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησής τους. Τη συνάντησή τους σχολίασαν με θαυμασμό χιλιάδες «φίλοι» και ακόλουθοι στα σόσιαλ μίντια.

 

Η Τούνμπεργκ πάντως, μίλησε στους φοιτητές για διάφορα θέματα, από την επιστήμη του περιβάλλοντος, μέχρι το δικαίωμα ψήφου και από τα όρια στη διαμαρτυρία, μέχρι τις πολιτικές για το κλίμα.

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι κέρδισε το Νομπέλ Ειρήνης το 2014, σε ηλικία 17 ετών – όσο είναι σήμερα η Γκρέτα. Τρία χρόνια αργότερα, αποδέχθηκε την πρόσκληση του πανεπιστημίου της Οξφόρδης να σπουδάσει εκεί.

Το 2012, η Μαλάλα έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο, όταν πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν, στο χωριό της στο Πακιστάν, επειδή πάλευε για το δικαίωμα των κοριτσιών να πάνε σχολείο.

Μετά την ανάρρωσή της, η οικογένειά της μετακόμισε στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...