227
Η Αντιγόνη Λυμπεράκη στην ορκωμοσία της | George Vitsaras / SOOC

Ορκίστηκε βουλευτής η Αντιγόνη Λυμπεράκη

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 15:50
Η Αντιγόνη Λυμπεράκη στην ορκωμοσία της
|George Vitsaras / SOOC

Ορκίστηκε βουλευτής η Αντιγόνη Λυμπεράκη

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 15:50

Πολιτικό όρκο για το βουλευτικό αξίωμα, έδωσε ενώπιον της Ολομέλειας η Αντιγόνη Λυμπεράκη, εκλεγείσα με το Ποτάμι στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Η κυρία Λυμπεράκη πήρε την θέση του Γιώργου Αμυρά ο οποίος παραιτήθηκε μη δεχόμενος να κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση και με βάση την οποία ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής μπορεί να διατηρεί την βουλευτική του ιδιότητα. Ο ίδιος σε δήλωσή του είχε πει πως «δεν θα κάνει χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή».

Μετά την ορκωμοσία της, η κυρία Λυμπεράκη δήλωσε πως «επιστρέφω στη Βουλή σε μία λαμπρή μέρα, την επόμενη που βγήκε η πρώτη φωτογραφία για τις μαύρες τρύπες και σε όλη την ταραχή που φέρνει στην Ευρώπη το Brexit και η αβεβαιότητα. Πιστεύω ότι το Ποτάμι με μία φωνή παραπάνω θα καταφέρει να πει ακριβώς αυτά που θέλει με τη ψυχραιμία που πρέπει, χωρίς να πέφτει στις παγίδες των ανταγωνισμών και της στείρας επανάληψης παλιών επιχειρημάτων για να ανανεωθούμε, να αναπνεύσουμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Την κυρία Λυμπεράκη έσπευσε να καλωσορίσει μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...