603
Το θηλυκό δίδυμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έκρυβε την ικανοποίησή του | INTIMEnews

Γεροβασίλη και Παπακώστα πανηγυρίζουν για την εκκένωση των καταλήψεων στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 14:26
Το θηλυκό δίδυμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έκρυβε την ικανοποίησή του
|INTIMEnews

Γεροβασίλη και Παπακώστα πανηγυρίζουν για την εκκένωση των καταλήψεων στα Εξάρχεια

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2019, 14:26

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια δεν έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, ούτε για αντιπερισπασμό στο πρόσφατο επεισόδιο με τους λιμενικούς στη Θεμιστοκλέους, θέλησε να πείσει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, εμφανώς ικαποιημένη από την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που επιχείρησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης στην οδό Τζαβέλλα.

«Η Αστυνομία δρα μεθοδικά και διασφαλίζει το αποτέλεσμα (…) Δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί στα Εξάρχεια (…) ενεργεί και θα συνεχίσει να ενεργεί για να κάνει τη δουλειά της, βεβαίως και στα Εξάρχεια», διαβεβαίωσε σε δηλώσεις της στο ρ/σ 24/7 και παράληλλα χαρακτήρισε ανόητο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι επρόκειτο για αντιπερισπασμό σε αυτό που έγινε προ ημερών από το Λιμενικό Σώμα.  «Αυτό είναι ανόητο», τόνισε η  υπουργός, «με την έννοια ότι είναι κάτι το οποίο οργανώθηκε παρακολουθείται από μήνες».

Ερωτηθείσα αν πίσω από τις καταλήψεις ή μέσα σε αυτές μπορεί να βρίσκονται κυκλώματα ναρκωτικών και κατά πόσο οι «μπαχαλάκηδες» συνδέονται με τέτοια κυκλώματα, η κυρία Γεροβασίλη απάντησε: «Δεν αποκλείεται χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάθε κατάληψη είναι το ίδιο (…)Η εγκληματικότητα έχει πλοκάμια. Στο πίσω μέρος μπορεί να διασυνδέονται και τέτοια ζητήματα».

Παραδέχθηκε πάντως ότι ναρκωτικά δεν βρέθηκαν στους χώρους των καταλήψεων που εκκενώθηκαν, παρά μόνο στην ξεχωριστή έρευνα π ου έγινε σε άλλο σπίτι (όπου βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών συσκευασμένη σε φακελάκια έτοιμα να βγουν στην αγορά).

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε και στα σχόλια της αντιπολίτευσης ότι η επιχείρηση την Πέμπτης έγινε για να δείξει ηκυβέρνηση πως δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια

«Όταν δεν γίνεται επιχείρηση, μας λένε “γιατί δεν γίνεται, την αστυνομία κάποιοι δεν την αφήνουν” ή “δεν θέλει να κάνει τη δουλειά της”. Όταν γίνεται, ψάχνουμε τρόπο να υποβαθμίσουμε το γεγονός. Νομίζω ότι είναι πασιφανές πως κάποιος δεν θέλει να υπάρχει θετική είδηση», σημείωσε με νόημα.

Η κυρία Γεροβασίλη επέμεινε πως «η Αστυνομία ενεργεί και συνεχώς ενεργεί όπου χρειάζεται και βεβαίως και σε Εξάρχεια, Ασπρόπυργο, Μενίδι, περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα, ή στο Πάντειο», για να προσθέσει:

«Τα ζητήματα αυτά δεν είναι μόνο στο Πάντειο, δεν είναι στο Μενίδι. Υπάρχουν και άλλα σημεία. Η Ελληνική Αστυνομία εκεί όπου μπορεί, στοχεύει και φέρνει τα αποτελέσματα. Αν υπάρχουν αστοχίες ή ανταποκρίνεται στις τόσο μεγάλες ανάγκες; Συχνά όχι. Ωστόσο είναι μια διαρκής μάχη, η μάχη με το έγκλημα και την παραβατικότητα. Αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν ξεκίνησε τώρα ξαφνικά αλλά και τίποτα δεν σταματάει εδώ. Σας θυμίζω και άλλες σημαντικές επιχειρήσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια, π.χ. εξαρθρώσεις μεγάλων εγκληματικών ομάδων και στα Εξάρχεια και στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας».

Ερωτηθείσα τέλος αν θα υπάρξει συνέχεια με ανάλογου είδους επιχειρήσεις, η Ολγα Γεροβασίλη αρκέστηκα να πει πως δεν θέλει να μλά για τα επιχειρησιακά σχέδια της αστυνομίας.

Σε πανηγυρικούς τόνους και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, ένιωσε την ανάγκη να συγχαρεί όλους για την άψογη επιχείρηση στα Εξάρχεια, με ένα tweet.

ΝΔ: Τα Εξάρχεια ανήκουν στους κατοίκτους τους και όχι στις συμμορίες

Η Αστυνομία μπορεί να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της, σχολίασε δηκτικά η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως επιχειρήσεις όπως αυτή της Πέμπτης θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Πειραιώς:

«Μετά την κλιμάκωση της βίας στα Εξάρχεια, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επίθεση με μαχαίρια σε Εισαγγελικό Λειτουργό και σε άνδρες του Λιμενικού, η Ελληνική Αστυνομία έδειξε σήμερα ότι μπορεί κάλλιστα να επιβάλλει την τάξη, αρκεί η κυβέρνηση να την αφήσει να κάνει τη δουλειά της. Η εκκένωση τριών κτιρίων που βρίσκονταν υπό κατάληψη και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, θα πρέπει να γίνουν οδηγός για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Τα Εξάρχεια και κάθε γειτονιά της Αθήνας ανήκουν στους κατοίκους τους και όχι στις συμμορίες που τις λυμαίνονται». 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...