189
Οι μάχες των πρωτοπώρων του πρωταθλήματος θα συνεχίζονται και μετά την κανονική διάρκεια | IntimeSports

Οριστικό: Με πλέι οφ ο πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα τη νέα χρονιά

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 14:53
Οι μάχες των πρωτοπώρων του πρωταθλήματος θα συνεχίζονται και μετά την κανονική διάρκεια
|IntimeSports

Οριστικό: Με πλέι οφ ο πρωταθλητής στη Σούπερ Λίγκα τη νέα χρονιά

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2019, 14:53

Το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αλλάζει. Ξανά…

Με πλέι οφ θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της Σούπερ Λίγκα για την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού που συνεδρίασε την Τρίτη (28/5).

Η απόφαση που πάρθηκε (ομόφωνα) είναι να διεξαχθούν πλέι οφ, για τις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14. Όπως ψηφίστηκε κι αποφασίστηκε μάλιστα, οι αγώνες κατάταξης θα γίνουν με αυτούσια μεταφορά της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί ότι τη νέα χρονιά η απόφαση που υπάρχει είναι να υποβιβαστούν δύο ομάδες και μένει να ξεκαθαρίσει αν θα «πέσουν» απευθείας ή θα υποβιβαστεί ένας απευθείας και ένας μέσω μπαράζ, μετά τη διαδικασία των πλέι άουτ. Το πιο πιθανό σενάριο είναι το δεύτερο και θα εξεταστεί στο μέλλον.

Η συγκεκριμένη πρόταση για τα πλέι οφ υπερίσχυσε αυτής που υπήρχε για τις θέσεις 1-4, 5-8 και πλέι άουτ για τις θέσεις 9-14. Επίσης, δεν προχώρησε ούτε η πρόταση του προέδρου της Λίγκας για ενδιάμεσο γύρο.

Τα πλέι οφ επιστρέφουν λοιπόν, στη… ζωή της μεγάλης κατηγορίας έπειτα από δύο αγωνιστικές περιόδους απουσίας ενώ προστίθεται στη διαδικασία, για πρώτη φορά από καταβολής της Α’ Εθνικής, η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...