208
Αυτοσχέδιο μνημείο στο σημείο της τραγωδίας, έξω από τον σταθμό Μετρό της Ιτεγουόν | REUTERS/Kim Hong-Ji

Οργή στη Σεούλ: Η αστυνομία γνώριζε ότι θα συγκεντρωθούν 100.000 νέοι στην Ιτεγουόν αλλά δεν έλαβε μέτρα

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 13:06
Αυτοσχέδιο μνημείο στο σημείο της τραγωδίας, έξω από τον σταθμό Μετρό της Ιτεγουόν
|REUTERS/Kim Hong-Ji

Οργή στη Σεούλ: Η αστυνομία γνώριζε ότι θα συγκεντρωθούν 100.000 νέοι στην Ιτεγουόν αλλά δεν έλαβε μέτρα

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 13:06

Πληθαίνουν οι κατηγορίες για την απουσία της αστυνομίας στη Σεούλ, κατά τη διάρκεια της τραγωδίας του Σαββάτου, που είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο 156 νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό 152, πολλοί από τους οποίους σοβαρά.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νότιας Κορέας, Γιουν Χι-γκουν, παραδέχθηκε ότι τα μέτρα ελέγχου του πλήθους στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου ποδοπατήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι που πήγαν να γιορτάσουν το Halloween, υπήρξαν τραγικά «ανεπαρκή», παρότι είχαν ληφθεί πολλαπλές προειδοποιήσεις.

Ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε το σχόλιο αυτό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, αφιερωμένη στην τραγωδία. Πρόσθεσε ότι αισθάνεται πως του αναλογεί μερίδιο των ευθυνών.

Η αστυνομία γνώριζε ότι «συγκεντρωνόταν μεγάλο πλήθος προτού καν συμβεί το δυστύχημα, είχε ειδοποιηθεί ότι υπήρχε κίνδυνος και ότι το θέμα ήταν επείγον», αναγνώρισε ο επικεφαλής της νοτιοκορεατικής αστυνομίας, παραδεχόμενος ότι ήταν «ανεπαρκής» ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία χειρίστηκε τις πληροφορίες στη διάθεσή της.

Στη συνοικία Ιτεγουόν, συγκεντρώθηκαν 100.000 άνθρωποι, κάτι που οι αρχές γνώριζαν ότι θα συνέβαινε εκ των προτέρων, όμως, λόγω της ανεπίσημης φύσης των εκδηλώσεων, όπως είπαν, δεν έλαβαν κανένα μέτρο.

Η αστυνομία αποφάσισε να αναπτύξει μόλις 137 αστυνομικούς στην περιοχή, ενώ 6.500 είχαν κινητοποιηθεί για την επιτήρηση διαδήλωσης στην πόλη, στην οποία δεν συμμετείχαν παρά 25.000 άνθρωποι, όπως αποκάλυψαν νοτιοκορεατικά ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...