216
Ο δικηγόρος δολοφονήθηκε κοντά στην κατοικία του στο Αμστερνταμ | EPA/Michel van Bergen

Ολλανδία: Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία δικηγόρου σε υπόθεση ναρκωτικών

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00
Ο δικηγόρος δολοφονήθηκε κοντά στην κατοικία του στο Αμστερνταμ
| EPA/Michel van Bergen

Ολλανδία: Σοκ από την εν ψυχρώ δολοφονία δικηγόρου σε υπόθεση ναρκωτικών

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 10:00

Αναστατωμένη είναι η Ολλανδία από την πρωτοφανή δολοφονία ενός δικηγόρου που υπερασπιζόταν μάρτυρα-κλειδί σε δίκη για σημαντική υπόθεση ναρκωτικών.

Ο Ντερκ Βίρσεμ, 44 ετών και πατέρας δύο παιδιών, δολοφονήθηκε την Τετάρτη σε δρόμο του Αμστερνταμ λίγη ώρα αφού έφυγε από την κατοικία του, γύρω στις 07:30 (08:30 ώρα Ελλάδας). Ο δράστης, που φορούσε κουκούλα, διέφυγε πεζή. Η αστυνομία εξακολουθεί να τον αναζητά και απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες.

Ο δικηγόρος ήταν συνήγορος ενός «μάρτυρα του Στέμματος», του μεταμεληθέντος Ναμπίλ Μπ., σε μεγάλη υπόθεση όπου εμπλεκόμενοι είναι δύο άνδρες μαροκινής καταγωγής, ο Ριντουάν Τάγκι και ο Σαΐντ Ραζούκι, που χαρακτηρίζονται ως οι πλέον καταζητούμενοι εγκληματίες στην Ολλανδία. Διεθνή εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί σε βάρος τους για φόνο και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Βίρσεμ δολοφονήθηκε έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του αδελφού του Ναμπίλ Μπ. ως αντίποινα.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε χαρακτήρισε τη δολοφονία «πολύ ανησυχητική». «Είναι η επιβεβαίωση ότι ζούμε σε ένα ναρκοκράτος. Είναι μια βίαιη επίθεση εναντίον του κράτους δικαίου», εξήγησε από την πλευρά του ο Γιαν Στρούις, πρόεδρος του μεγαλύτερου αστυνομικού συνδικάτου (NPB).

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι η πολιτική ηγεσία και η κοινή γνώμη μάλλον υποτιμούν το πρόβλημα της εγκληματικότητας. Ενδεικτικό είναι ότι έκθεση που παρήγγειλε ο δήμος του Αμστερνταμ και δημοσιεύθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου αποκαλύπτει πως «το οργανωμένο έγκλημα που συνδέεται με τα ναρκωτικά ασκεί σημαντική επιρροή στην πόλη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...