170
Στο υπό κατάληψη κτίριο ζούσε και πολλά παιδιά | George Vitsaras / SOOC

Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κατάληψης στην Αχαρνών

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 08:27
Στο υπό κατάληψη κτίριο ζούσε και πολλά παιδιά
|George Vitsaras / SOOC

Επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κατάληψης στην Αχαρνών

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2019, 08:27

Αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 06:00 της Πέμπτης για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ στην Αθήνα.

Στο κτίριο, που τελεί υπό κατάληψη από το 2016, διαμένουν πολλοί αλλοδαποί και κυρίως οικογένειες, ενώ στον χώρο στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι στο κτίριο βρίσκονταν 135 με 140 παράτυποι μετανάστες εκ των οποίων 35 παιδιά. Τουλάχιστον πέντε λεωφορεία θα μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για να εξεταστούν τα όποια έγγραφα έχουν μετά σε ξενοδοχείο και μετά σε δομές φιλοξενίας.

Παράλληλη επιχείρηση γίνεται σε κτίριο στην οδό Αχαρνών 22, σε μικρή απόσταση από τον πρώτο, αλλά δεν υπήρχαν πολλά άτομα στο εσωτερικό, ενδεχομένως και κανένα.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ και για ναρκωτικά. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μαζί με αξιωματικούς της ασφάλειας Αττικής και της κρατικής ασφάλειας βρίσκονται επί τόπου ενώ χρησιμοποιείται και drone της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχαν πραγματοποιηθεί από την Αστυνομία ανάλογες δράσεις στα Εξάρχεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...