337
| INTIMENEWS

Οικονόμου για υποκλοπές: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε την άκρη του νήματος

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 13:02
|INTIMENEWS

Οικονόμου για υποκλοπές: Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να βρούμε την άκρη του νήματος

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2022, 13:02

«O Πρωθυπουργός στη χθεσινή του συνέντευξη ήταν πάρα πολύ σαφής και καθαρός και δεν επιδέχεται ούτε ερμηνεία ούτε συμπλήρωση»: αυτό δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί παρεμβάσεων και εκβιασμούς που δέχεται η κυβέρνηση από συγκεκριμένους επιχειρηματίες –που «έχουν μία ομάδα», ή «ελέγχουν κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή και τα δύο»– διά μέσω της υπόθεσης των υποκλοπών.

«Είναι θέμα κοινής λογικής να καταλάβει κανείς πόσο άτοπη και ανυπόστατη ήταν ως προς τους ισχυρισμούς και ως προς την τεκμηρίωσή της… αναφέρομαι σε δήλωση ποδοσφαιρικού παράγοντα του Ολυμπιακού», προσέθεσε ο ίδιος, αναφορικά με τα όσα προέκυψαν και ειπώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει την άκρη του νήματος στην υπόθεση.

«Η κυβέρνηση υποχρεούται να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να διαλευκανθεί και να αποσαφηνιστεί αυτή η υπόθεση των παρακολουθήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός πορτ παρόλ, για να επαναλάβει και αυτός τη θέση ότι τα κακόβουλα λογισμικά «έχει αποδειχθεί» ότι χρησιμοποιούνται από κάποιους σε όλη την Ευρώπη και «δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς αυτό και για τη χώρα μας».

«Το φαιδρό του πράγματος το προσπερνώ. Δεν υπάρχει κάτι που να οδηγεί ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε αυτούς που πριν πέντε λεπτά ήταν μαζί τους και θα είναι ξανά μέσα στη μέρα άλλες δέκα φορές. Μιλάμε για γελοία και φαιδρή κατηγορία», είπε για τα ονόματα υπουργών που έγραψε την περασμένη Κυριακή το «Documento» και την προσπάθεια να συνδεθεί με την υπόθεση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως «εγκέφαλος» των παρακολουθήσεων.

Και προσέθεσε ο κ. Οικονόμου: «Δικαιούμαστε να λέμε ότι όποιος παρακολουθούσε αυτούς τους ανθρώπους το έκανε για να παρακολουθεί και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι είναι σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα που έχει δώσει κατευθύνσεις σε αρμόδιες αρχές και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει και μεγαλύτερες άμυνες. Ο ίδιος, πάντως, παραδέχτηκε ότι «είναι μια έρευνα που δεν είναι εύκολο να καταλήξει κάπου».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...