294
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οικονόμου: Αδιανόητη η δήλωση Τσίπρα για «ξεβόλεμα», αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2021, 15:21
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Οικονόμου: Αδιανόητη η δήλωση Τσίπρα για «ξεβόλεμα», αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις του

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2021, 15:21

Μια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί για το πώς θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, αν αναλάβει στο μέλλον ξανά την κυβέρνηση, προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που είναι επιτομή του ολοκληρωτισμού, αδιανόητες για έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δημοκρατική χώρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε σε δήλωσή του ότι «η σημερινή δήλωση του κ. Τσίπρα ότι “θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα”, θέτει ένα τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα. Τι εννοεί; Ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά; Ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του. Η δήλωση του είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοκρατικής χώρας.

Ο κ. Τσίπρας εισηγείται de facto ένα άλλου τύπου πολίτευμα, αυταρχικής μορφής, όπου δεν θα έχουν όλοι το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στα κοινά. Και αυτό το πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία.

Οφείλω να του υπενθυμίσω ότι η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει.

Κατά τα άλλα σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις προβλέψεις, ο κ. Τσίπρας πάντοτε θα έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη δοκιμασμένη συνταγή της “αυταπάτης”».

Το Σάββατο, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», κ. Τσίπρας ερωτήθηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ και «αν την επόμενη φορά, εκτός από την κυβέρνηση, κατακτήσουν και την εξουσία».

Επ’ αυτού απάντησε: «Δεν θέλουμε να βολευτούμε στην εξουσία, για να το πω κάπως αλλιώς. Θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν εκεί χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα. Δημοκρατία, δικαιοσύνη, και διαφάνεια παντού, αυτή είναι η ανυποχώρητη θέση μας. Ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι αυτό, και πόσο μας κόστισε η επιμονή μας σ’ αυτό. Αλλά αυτό αποτελεί την ψυχή της πολιτικής μας και την ταυτότητα των ιδεών μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...