251
| Nexta

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πέντε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ουκρανία – Νέο χτύπημα σε ρωσικό έδαφος

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2022, 11:44
|Nexta

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν πέντε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ουκρανία – Νέο χτύπημα σε ρωσικό έδαφος

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2022, 11:44

Στόχος πυραυλικού χτυπήματος σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έγινε τα ξημερώματα αποθήκη καυσίμων κοντά στη ρωσική πόλη Μπριάνσκ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ από τα σύνορα με την Ουκρανία και χρησιμοποιείται ως επιμελητειακή βάση για τον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές για το χτύπημα στην αποθήκη καυσίμων Transneft Briansk-Droujba, θα μπορούσε να είχαν χρησιμοποιηθεί βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U από την Ουκρανία.

Το Κίεβο ωστόσο αποφεύγει να αναλαμβάνει την ευθύνη για χτυπήματα – εκρήξεις σε ρωσικό έδαφος (όπως στο Μπέλγκοροντ)  με στόχο κόμβους logistics, τα οποία έχουν πιστωθεί στις ουκρανικές δυνάμεις.

Οπως προαναφέρθηκε, το Μπρίανσκ χρησιμεύει ως υλικοτεχνικός κόμβος για τις ρωσικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση για την κατάληψη του Ντονμπάς, ενώ ο αγωγός Druzhba είναι η κύρια διαδρομή μέσω της οποίας το ρωσικό πετρέλαιο φτάνει σε ευρωπαϊκές χώρες.

Λίγο μετά το χτύπημα στο Μπρίανσκ έγινε γνωστό ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν πέντε σιδηροδρομικούς σταθμούς στο δυτικό και κεντρικό τμήμα της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές επιθέσεις έγιναν σε διάστημα μίας ώρας. Αγνωστος είναι ο αριθμός των θυμάτων, μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση επικαλούμενη τον επικεφαλής των ουκρανικών σιδηροδρόμων.

Οι Ρώσοι γνωστοποίησαν επίσης ότι κατέρριψαν  δύο ουκρανικά drones. «Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά drones σήμερα στις 04:15 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)» στην περιοχή Ριλσκ, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε στο Telegram ο κυβερνήτης της επαρχίας Κουρσκ Ρομέν Σταροβόιτ. «Δεν υπάρχουν νεκροί, τραυματίες ή υλικές ζημιές. Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...