191
O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του στον τελικό του τουρνουά του Μόντε Κάρλο | EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε! Θρίαμβος στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2024, 19:01
O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του στον τελικό του τουρνουά του Μόντε Κάρλο
|EPA/SEBASTIEN NOGIER

Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε! Θρίαμβος στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2024, 19:01

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επέστρεψε! Ύστερα από μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, ο 25χρονος έλληνας τενίστας δήλωσε και πάλι «παρών»: την Κυριακή, στο Μονακό, νίκησε στον τελικό του τοπικού τουρνουάρ τον Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-4 και κατέκτησε τον 11ο τίτλο της καριέρας του και συνάμα τον τρίτο στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Η κατάκτηση του τίτλου στο πριγκιπάτο τον έφερε στο Νο7 του κόσμου, ανεβάζοντάς τον πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Στο πρώτο σετ, ο Νορβηγός έδειξε νευρικός, έκανε λάθη σε πολύ κρίσιμα σημεία και έτσι, παρότι όλα τα γκέιμ ήταν «κλειστά», ο Τσιτσιπάς τα κέρδισε όλα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-1. Εξαιρετικό σερβίς, ψύχραιμος, είχε υπομονή και έφτασε άνετα στο 1-0.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και παρά το γεγονός πως ο Ρουντ ήταν βελτιωμένος κατάφερε να επιβληθεί.

Ο έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε 5-4 και όταν του δόθηκε η ευκαιρία, δεν την άφησε αναξιοποίητη. Με τον Νορβηγό να παίζει υπό πίεση και να κάνει λάθη, ο Τσιτσιπάς πέτυχε το μοναδικό break του δεύτερου σετ, με το οποίο διαμόρφωσε το 6-4 και κατέκτησε το τρόπαιο, σε ένα τουρνουά που άνοιξε τη σεζόν των «χωμάτινων» κορτ και οδηγεί ως το Ρολάν Γκαρός τον Μάιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...