282
|

Ο Τσίπρας πήρε «πάσα» από τον Τσαβούσογλου και διεκδικεί παράσημο πατριωτισμού

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 16:40

Ο Τσίπρας πήρε «πάσα» από τον Τσαβούσογλου και διεκδικεί παράσημο πατριωτισμού

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2020, 16:40

Μία αναφορά του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τα «υπερβολικά εθνικιστικά αριστερά κόμματα στην Ελλάδα», ήταν αρκετή για να ξιφουλκήσει ο Αλέξης Τσίπρας κατά των επικριτών του για τους χειρισμούς την περίοδο της πρωθυπουργίας του στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα, όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζεμ. Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά. Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες», ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξή του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας –διατύπωση που έδωσε το έναυσμα για να βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά των «ψευδοπατριωτών» –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει– που τον κατηγορούσαν για την «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών».

«Τώρα, ότι ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “όλα ήταν καλά και τα βρίσκαμε με τις ελληνικές κυβερνήσεις” στη μοιρασιά της Ανατολικής Μεσογείου, μέχρι που ήρθε ο Τσίπρας που “είναι υπερβολικά πατριώτης”, πώς να το εκλάβω; Ως προσβολή ή ως παράσημο;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα social media από τις Βρυξέλλες (σ.σ. συμμετέχει ως παρατηρητής στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος).

«Ας απαντήσουν οι ψευδο-υπερπατριώτες, που έσκιζαν τα ρούχα τους για τον πατριωτισμό τους στη δήθεν “προδοτική” Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα έχουν πάθει αφωνία για όλα…», σχολίασε δηκτικά ο κ. Τσίπρας που μάλλον φαίνεται να κλίνει προς την εκδοχή του «παράσημου» για τον πατριωτισμό του, όπως αυτή προκύπτει  από τη δήλωση Τσαβούσογλου.

H ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε ασχολίαστη από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο οποίος μίλησε για πρωτοφανή δήλωση από πρώην Πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας ότι η επιδίωξη κομματικού οφέλους δεν δικαιολογεί τα πάντα.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...