346
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Smart Covid-19 Management Group | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Μητσοτάκης στο κλαμπ των Οκτώ: Ανοίγουμε τον τουρισμό με δειγματοληπτικά τεστ από 15 Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 13:12
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Smart Covid-19 Management Group
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Μητσοτάκης στο κλαμπ των Οκτώ: Ανοίγουμε τον τουρισμό με δειγματοληπτικά τεστ από 15 Ιουνίου

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2020, 13:12

Τα επόμενα βήματα στην επανεκκίνηση των οικονομιών τους συζήτησαν οι ηγέτες των οκτώ χωρών που αποτελούν το Smart Covid-19 Management Group, την ομάδα δηλαδή των κρατών που αντιμετώπισαν πιο αποτελεσματικά την επιδημία του κορονοϊού –μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Για τρίτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες των άλλων επτά: συζήτησε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, τους πρωθυπουργούς της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν, Νορβηγίας Ερνα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν και του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι ηγέτες των οκτώ χωρών που βρίσκονται στην ίδια φάση επανεκκίνησης των οικονομιών τους τόνισαν ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παρέμεινε χαμηλός.

Θετική είναι η εικόνα και από την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, παρατήρησαν.

Οι οκτώ ηγέτες τόνισαν, ωστόσο, ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ατομικής προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει μέσω του Bild TV ότι η Γερμανία, η οποία πάντως δεν συμμετέχει στο άτυπο G8 του κορονοϊού καθώς αριθμεί περισσότερους νεκρούς από την Covid-19, είναι χώρα με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και οι γερμανοί τουρίστες θα γίνονται δεκτοί από τις 15 Ιουνίου στο «Ελ. Βενιζέλος» και από 1η Ιουλίου στα νησιά, πχ. στην Κρήτη,

«Σκοπεύουμε να ανοίξουμε την τουριστική δραστηριότητα για τις χώρες που έχουν παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα με την Ελλάδα» είπε στο κανάλι της Bild ο Πρωθυπουργός (εδώ), για να συμπληρώσει: «Η Γερμανία θα περιλαμβάνεται σ’ αυτές με βάση τα δεδομένα που έχουμε δει έως τώρα και, βεβαίως, οι γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις προς τα νησιά και από τις 15 Ιουνίου εάν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...