225
Ο Τέιχ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως υπουργός Υγείας της Βραζιλίας | REUTERS/Adriano Machado

Ο Μπολσονάρο απομάκρυνε και δεύτερο υπουργό Υγείας σε έναν μήνα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 09:23
Ο Τέιχ στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως υπουργός Υγείας της Βραζιλίας
| REUTERS/Adriano Machado

Ο Μπολσονάρο απομάκρυνε και δεύτερο υπουργό Υγείας σε έναν μήνα

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2020, 09:23

Η Βραζιλία σπάει, δυστυχώς, το ένα μακάβριο φράγμα μετά το άλλο με τον κορονοϊό, αλλά το μεγάλο της πρόβλημα φαίνεται ότι εξακολουθεί να είναι η ηγεσία της.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο ακροδεξιός, ομοφοβικός, ρατσιστής λαϊκιστής πολιτικός τον οποίο εξέλεξαν για πρόεδρό τους οι Βραζιλιάνοι το 2018, όχι μόνο αρνήθηκε να πάρει εγκαίρως μέτρα αφήνοντας την επιδημία να εξαπλωθεί και να θερίσει —ο ιός, έλεγε, είναι «μια απλή γριπούλα» (εδώ) και δεν απειλεί σοβαρά τους Βραζιλιάνους είτε λόγω καιρού, είτε λόγω φυσικής αντοχής τους επειδή έχουν μεγαλώσει και ατσαλωθεί στις φαβέλες (εδώ)—, αλλά εν μέσω πανδημίας αλλάζει τους υπουργούς Υγείας με ανησυχητικό ρυθμό.

Η Βραζιλία ανακοίνωσε την Παρασκευή 824 νεκρούς από την Covid-19 με τον συνολικό απολογισμό από την αρχή της επιδημίας να ανέρχεται σε 14.817. Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν την ημέρα που ο Νέλσον Τέιχ παραιτήθηκε από υπουργός Υγείας.

Οπως ανέφεραν βραζιλιανικά ΜΜΕ, ο Τέιχ, ογκολόγος στο επάγγελμα, υπέβαλε την παραίτησή του, διαφωνώντας με τους χειρισμούς του Ζαΐχ Μπολσονάρο αναφορικά με την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού —ο πρόεδρος θέλει επανεκκίνηση της οικονομίας το συντομότερο δυνατόν.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πάντως, ο Τέιχ δεν έδωσε συγκεκριμένο λόγο για την παραίτησή του.

Στα μέσα του Απριλίου, ο Μπολσονάρο είχει αποπέμψει τον δημοφιλή υπουργό Υγείας Λουίς Ενρίκε Μαντέτα έπειτα από εβδομάδες μεταξύ τους συγκρούσεων για τις πολιτικές διαχείρισης της πανδημίας του νέου κορονοϊού (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...