407
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή, εκπροσωπώντας τη ΝΔ. | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Μπογδάνος επιτίθεται και στην ΕΣΗΕΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 20:30
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στη Βουλή, εκπροσωπώντας τη ΝΔ.
|Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Μπογδάνος επιτίθεται και στην ΕΣΗΕΑ

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουλίου 2020, 20:30

Σε ανοιχτή σύγκρουση με την ΕΣΗΕΑ, το σωματείο των δημοσιογράφων, βρίσκεται πλέον ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση τη Δευτέρα για να εκφράσει τη στήριξή της σε τέσσερα μέλη της που έχουν δεχτεί τελευταία επιθέσεις και απειλές από το συγκεκριμένο μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εξέφρασε σε ανακοίνωσή του «την αλληλεγγύη του και τη στήριξή του στους συναδέλφους Ελευθερία Κουμάντου, Νίκο Μπογιόπουλο, Μαρία Δεναξά και Έλενα Ακρίτα απέναντι στις έμμεσες απειλές, την στοχοποίηση και την απαξιωτική συμπεριφορά του βουλευτή κυρίου Κων. Μπογδάνου». Παράλληλα, το ΔΣ επεσήμανε ότι: «Η ελεύθερη άσκηση της δημοσιογραφίας είναι θεμέλιο της δημοκρατίας. Και ο μόνος τρόπος άσκησης της δημοσιογραφίας είναι με την αναζήτηση της αλήθειας. Οι ύβρεις, η απόπειρα λογοκρισίας και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, δεν είναι φαινόμενα ανεκτά ούτε από τους συναδέλφους, ούτε από την Ένωση».

Σε μια πρώτη αντίδραση ο κ. Μπογδάνος —ο οποίος τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνίστησε στην τοξική αρένα των social media καθώς αντιπαρατέθηκε με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους, τους επιτέθηκε και απείλησε με μηνύσεις— θυμήθηκε ότι και αυτός ασκεί το επάγγελμα —άλλωστε καίτοι βουλευτής διατηρεί εκπομπή στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά»— και μάλιστα υποστήριξε ότι είχε απολυθεί από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ και τότε η ΕΣΗΕΑ δεν είχε αντιδράσει.

Προφανώς ο κ. Μπογδάνος αναφερόταν στην επεισοδιακή απομάκρυνσή του από τον ΣΚΑΪ, το 2017, όταν από την τηλεοπτική συχνότητα του σταθμού είχε ισχυριστεί ότι «πρώην σύντροφοι» του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχαν εξαπολύσει τη δολοφονική επίθεση κατά του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Αυτή τη φορά ο κ. Μπογδάνος επιτέθηκε στη συνδικαλιστική ένωση των δημοσιογράφων, κατηγορώντας την για «αλητεία και ξετσιπιωσιά» καθώς και ότι έχει «αποσαρθρωθεί» από μια «αριστερή ασυδοσία».

Ασχέτως με το τι ισχυρίζεται και λέει για την ΕΣΗΕΑ ο κ. Μπογδάνος, ο οποίος άλλωστε σε μια άλλη περίπτωση είχε ευχηθεί να μπουν τανκς στην ΕΡΤ και είχε τεθεί τότε προσωρινά όπως αποδείχτηκε εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ (εδώ), έχει ενδιαφέρον ότι έχει την κάλυψη της κυβέρνησης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κλήθηκε να σχολιάζει τις μηνύσεις και απειλές μηνύσεων του βουλευτή κατά δημοσιογράφων. Απάντησε:

«Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο για τον τρόπο του δημοσίου διαλόγου του κ. Μπογδάνου με δημοσιογράφους σε κοινωνικά δίκτυα, σε συνέχεια όσων έχουμε δει τις προηγούμενες ημέρες».

Εν τέλει, τον περασμένο μήνα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που παρουσίαζε συλλήβδην τους δημοσιογράφους ως αργυρώνητους, τώρα είναι ένας βουλευτής της ΝΔ που κατηγορεί το σωματείο των δημοσιογράφων για «αλητεία» και «ξετσιπωσιά» και μοιάζει να τον καλύπτει το Μαξίμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...