230
Η πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου, νότια της Οδησσού | Τwitte/ ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Νέο πολύνεκρο πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων – 21 νεκροί σε πολυκατοικία στην Οδησσό

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 08:58
Η πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου, νότια της Οδησσού
|Τwitte/ ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης

Νέο πολύνεκρο πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων – 21 νεκροί σε πολυκατοικία στην Οδησσό

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2022, 08:58

Μετά το πολύνεκρο πυραυλικό χτύπημα των Ρώσων στο εμπορικό κέντρο του Κρεμεντσούκ, ρωσικό βομβαρδιστικό έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες εννιαώροφo συγκρότημα κατοικιών στην περιφέρεια της Οδησσού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 30.

Σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση του νοτίου μετώπου, μαχητικά τύπου Tupolev Tu-22, βομβαρδιστικά που χρονολογούνται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και σχεδιάστηκαν ώστε να μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα, εκτόξευσαν πυραύλους Kh-22 εναντίον μιας πολυκατοικίας και τουριστικών εγκαταστάσεων.

Ως τώρα «έχουμε 14 νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά», ανέφεραν νωρίτερα οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα συντρίμμια του κτιρίου.

Ο ρωσικός πύραυλος έπληξε «εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, δήλωσε ο εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών της πόλης, Σερχίι Μπρατσούκ.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος προειδοποίησε τους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις των στρατευμάτων και των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μη γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε», ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο, τόνισε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, επανέλαβε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν πλήττουν πολιτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...